E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarmaris'te yangın büyüyor! Karayolu kapatıldı---

Marmaris'te yangın büyüyor! Karayolu kapatıldı

Marmaris'te yangın büyüyor! Karayolu kapatıldı
31 Temmuz 2021 - 17:44 borsagundem.com

Marmaris'te orman yangını Marmaris-Datça karayoluna yaklaştı. Yangınla yoğun mücadele devam ederken Marmaris-Datça karayolu ulaşıma kapatıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor. Bölgeye sevk edilen 9 helikopter ve 3 uçak yangınlara havadan müdahale ediyor.

Marmaris'te yangına müdahaleler hem havada hem de karadan devam ederken, alevler Marmaris-Datça karayoluna yaklaştı. Trafiğe kapatılan karayolunda, bir süre sonra araçların kontrollü olarak geçişine izin verildi.

Ekipler, Asparan mevkisindeki alevlerin yolun diğer tarafına geçmemesi için büyük mücadele verdi. Bölgedeki çalışmalar sürerken, bu yolu kullanacak olan vatandaşlar tehlikelere karşı uyarıldı.

'TÜRK KARDEŞLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ'
Azerbaycan'dan Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına destek vermek için gelen 40 kişilik arama kurtarma ve itfaiye ekibi Datça karayolundaki ormanlık alanda çalışmalara başladı. Ekipten Kamil Dilaverev, "Durum çok kötü ama her zaman Türk kardeşlerimiz için elimizden geleni yaparız. Burası kendi memleketimiz, yabancılık duymadık. İnşallah durum sizler için daha iyi olur" dedi.

Bir diğer itfaiyeci İkbal Küçürlü de, "Kardeş ülkemizdeki yangını söndürmeye geldik. Elimizden ne gelirse yapıyoruz. İnşallah üstesinden geleceğiz" diyerek, Türk halkına geçmiş olsun mesajı gönderdi.

'YANGIN BAŞLADIĞINI DUYUNCA HEMEN GELDİK'
Kufeyt Abdullahev de, "Hepimiz Azerbaycan'dan geldik. Hepimiz itfaiyede uzman çavuşuz. Var gücümüzle Türk kardeşlerimize yardım etmek için çalışıyoruz. Büyük bir arazide Türkiye'de yangın başladığını duyunca hemen geldik. Şu an aldığımız bilgilere göre pek çok yerde yangın başlamış. İstiyoruz ki çalışalım, hızlıca buraları kurtaralım sonra da diğer yerlere geçelim" diye konuştu.

2 GÜNDE TOPLAM 27 KAPLUMBAĞAYI KURTARDILAR
Bu arada, yangın bölgesinde Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) bünyesinde gönüllü olarak çalışan hayvanseverler, iki günde 27 kaplumbağayı yanmaktan kurtardı.

Kurtarılan kaplumbağaların tedavilerini yapan Veteriner Hekim Nihat Yapanoğlu, "Biz, İzmir'den geldik. HAYTAP'tan gönüllü arkadaşlarla beraber çalışıyoruz. Dün yaklaşık 13 kaplumbağa kurtardık. Yine HAYTAP'taki gönüllü, Marmarisli veteriner hekim arkadaşlarımıza teslim ettik, yanık olanların tedavilerini yaptık. Bugün 14 kaplumbağa daha kurtardık. Bunların da gerekli tedavilerini yapıp, yangın bölgesinden uzak bir noktada doğaya geri bırakacağız. Dün maalesef 4 de ölü kaplumbağa bulduk. Onlar için elimizden bir şey gelmiyor. Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

YAVRU KAPLUMBAĞA ÖLDÜ
Bu arada Marmaris Datça karayolunun Asparan mevkisinde, yolun karşısına geçmeye çalışan yavru kaplumbağa, üzerinden otomobilin geçmesi sonucu öldü.

Yangın sonrası manzara korkunç!

Bodrum'da yangın büyüdü oteller boşaltılıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : (01 Ağustos 2021 16:13

    Kozalaklar, atesle temasinda, mermi gibi ayni patlamis misir gibi firliyor. Radtgele kursun, sarapnel parcasi gibi dustugu yerde yeni ates basliyor koy evlerinin camlarini kiran firlayan kozalaklar perdelere sicriyor, perdelerden koltuk, divan vb yangin evi sariyor. Duman oksijeni kesiyor. Ruzgar yangin yonu, agacdan firlayan 30 mt kozalaklari savutturuyor. Helikopter su birakmaya yaklasinxa, kozalaklar etrafa savruluyor. Buyuk ders aldik. Bir suru hane ve birikimi sifirlandi. 30, 40 yil emekler kul oldu. Ucak, manevra kabiliyeti seri, kivrak ucak en buyuk guc. Avrupa devlet yardimlari ucak destegi istenmeli. Akdeniz bolgesi onlarinda nefesi ve cigere sonucta. Akdeniz devletleri ucaklar gelmeli.

  • Eleştiri01 Ağustos 2021 08:38

    Ben insanım, rabbim duamı kabul etmeyebilir. Ama yangından kaçmaya çalışan kuşun kanadının yanarken, son kez kurtulmak için çabasını ve feryadını rabbim duysun. Bu yangına sebep olanın Allah tüm sülalesini ormanlar gibi yok etsin. Bizlere Allahın emaneti olan orman canlılarını koruyamadığımız içinde yazıklar olsun. Hala yangınları söndüremedik. Her yangında dile getirdik. THK islevini artırın diye. Ülkem cayır cayır yanarken, hala tedbir almayan ödeneklerin betona, eğlenceye, riyaya yatırıldığı hiç bir sistemi kabul etmiyorum. Bakanda sadece konustu ve baktı. Yıllardır tedbir almak icin hangi çalısmaları yaptın.Neymiş agac dikmis. Diktinde bu ağaçların kaçı tuttu.Yanan ağaclar diktiğinin kaç katı. Yazar bir hikaye yazar, begenmez tekrar yazar sizin işinizde öyle. Bir karış ilerleyemediniz.20 yıl çöp oldu😡😡

  • Ali01 Ağustos 2021 00:41

    Kürtlerin yuzde 70 i hala pkk destekliyor. Bu ülkeye atatürk lazım.

  • izzet BAŞ31 Temmuz 2021 19:45

     Aynı anda birkaç yerde orman yangını çıkartılıyor ki , baş edilemesin...... Allah korkusu , inanç, iman, ahiret,  hesap günü,  ve benzeri duygu ve düşünce yoksunu insanlar oldukça bu sorun bitmez.....

  • Yavuz Selim31 Temmuz 2021 18:33

    Bütün ormanlarımıza 31 Ekim'e kadar girişler yasaklansın. Önemli yerlere Jandarma ve Özel Harekât'ın aslanları yerleştirilsin. Teröristleri gördükleri yerde avlasınlar.