E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarketlerde tanzim satış dönemi---

Marketlerde tanzim satış dönemi

Marketlerde tanzim satış dönemi
26 Mart 2019 - 14:01 borsagundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Migros, CarrefourSA, A101, Şok ve BİM Marketleri'nde tanzim satış koşullarıyla ürün satılacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Salihli Ziraat Odası'nda "Çiftçi Buluşması" etkinliği öncesinde düzenlediği basın toplantısında, tanzim satış noktalarını Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Samsun, Gaziantep ve Trabzon büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere yurt çapında 110 noktada devreye aldıklarını, bu satışların kısa sürede hızlı bir netice vererek sebze meyve fiyatlarını yüzde 40-50 gerilettiğini söyledi.

Tanzim satış konusunda yeni bir adımın daha atıldığını kaydeden Pakdemirli, şöyle konuştu:

"Artık tanzim satış noktaları haricinde zincir mağazalara da mal tedarikini Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla yapmaya başlıyoruz. Migros, Carrefoursa, A101, Şok ve BİM'in toplamda 16 bin şubesinde aynı tanzim satış koşullarıyla bu ürünler satışa sunuluyor olacak. Hızlı bir şekilde bu konuda da netice bekliyoruz. Tüketicilerimizin kaliteli ve ucuz sebze ve meyveye ulaşması anlamında alınmış önemli bir karardır."

Zeytine de prim müjdesi

Bakan Pakdemirli, Manisa'nın zeytin varlığı açısından çok önemli bir bölge olduğunu, yaptıkları görüşmeler sonucu zeytinyağının ardından zeytine de destek olma kararı aldıklarını ifade ederek, "Bildiğiniz üzere zeytinyağında 80 kuruş bir primimiz vadı. Tane zeytine de prim vermeye başlıyoruz, rakamlar 15 kuruş ile 25 kuruş arası olabilir. Onu henüz arkadaşlar çalışıyor. Ama bundan sonra zeytin üreticimiz de tane zeytine prim almış olacak. Egeli üreticilerimize müjdesini buradan verelim." dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan27 Mart 2019 06:57

    Ekomomide "Free Rider" şeklinde bir problem var. Ekonomilerin bu kadar karışık olmasının nedeni bu. Mesela 1 ekmeğe 1 lira verebilecek olan da var 5 TL verebilecek olan da var, öte yandan kimse aynı ekmeğe farklı para verecek kadar da salak değil. Bunu her alana taşıyabiliriz. Hem özel, hem kamu fiyatlandırma yaparken bu durum nedeni ile zorlanıyor. Optimumun ne olduğunu özel mallarda piyasa, kamu mallarında seçimler vs belirliyor.

  • Bir Adi Vatandaş26 Mart 2019 18:53

    Bu marketler Pakdemirlinin Mısırdan ithal ettiği tarım ürünlerinin pazarlanmasına hizmet ederler ancak. İnsanlar çamur kaplı ürünleri alırlarsa biraz ucuza beslenebilirler. İnanmayan migroslarda satılan ithal soğanları kontrol etsin. 17 senedir tarm ve hayvancılık desteklenmediği için bugünlere geldik maalesef.

  • ADANALI26 Mart 2019 17:51

    Hamburgerin yanında yediğiniz 100 grlık patates yada soğan halkasına verdiğiniz 5 10 tl ye ses cıkarmayanlar gelmıs ahkam kesıyor burada hadi oradan...

  • Giyo26 Mart 2019 22:50

    Herkes hamburger mi yiyor makarnacı. Sen çocuklarını besle

  • erol g.26 Mart 2019 16:24

    Çürük çarık soğan patatesi ucuza satıyorlar BELEDİYELER BU MARKETLERİ SAĞLIĞA ZARARLI GIDA MADDESİ SATMAKTAN HER GÜN 50 DEFA PARA CEZASI YAZMALIDIR

  • eee26 Mart 2019 16:06

    ne oldu şimdi geçen seneki gibi soğan 50 kuruş mu olacak? eski fiyata mı döndü soğan mesela?

  • mehmet yılmaz26 Mart 2019 15:46

    zincirli terörist gıda  marketler  nonstop reklam vermeye başladı,ama TÜRK HALKI Bu melunları UNUTMAYACAK .TANZİM SATIŞLAR bu melun stokçu marketlere BALYOZ gibi geldi.

  • AHMET ÖZBİR26 Mart 2019 14:35

    ÜRETİCİDEN tüketiciye işte TANZİM SATIŞ, KA0SÇULARA YOKUZ!.. Tebrikler Sn. Bakanım, teşekkürler kıymetli marketlerim. Bundan böyle vurgun peşinde koşan bazı aracılar artık ARADAN KALKMIŞ, UCUZLUK BAŞLAMIŞTIR!.. Ne mutlu bizlere, vatana, vatandaşa sevdalı yiğitler işbaşında!..

  • Pato26 Mart 2019 22:51

    Git ilkokulda şiir oku. Öte bir kabiliyetin yok 😂

  • Tekno papaz26 Mart 2019 15:29

    Marketler zaten direk üreticiden tüketiciye satıyor. Mecburen mecburen bu malları satmak mecburen Sonuç halk yararına iyi bir gelişme.

  • İhlas finans a kayyum26 Mart 2019 14:24

    Olması gereken oldu geç kalınmış bir karar devamlı olmalı

  • hasan26 Mart 2019 14:22

    İyi de geçen gittim carrefour da patates yok tanzim vermediler yarın gelecek diyor 10 lira da versen markette sebze meyve yok ne güzel memleket

  • Pazar26 Mart 2019 17:47

    Gidersiniz soyguncu marketlerden alışverıs yaparsınız sonra neden bu kadar pahalı dersınız. pazara gıt kardesım soyguncu marketler pahalı gelıyorsa. ama klasınız sarsılır pazarda... hamburger yerken yanındakı 100 gramlık patatese verırsınız 5 tl sesınız cıkmaz...

  • mehmet yılmaz26 Mart 2019 15:34

     soykırımcı fransızlarla ne işin var ? onların uzmanlık alanı insanları açlıkla öldürmek.inanmıyorsan CEZAYİRLİLERE sor