E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Mark Carney: Dolar yerine yeni kripto para oluşturalım---

Mark Carney: Dolar yerine yeni kripto para oluşturalım

 Mark Carney: Dolar yerine yeni kripto para oluşturalım
24 Ağustos 2019 - 16:15 borsagundem.com

Dünyanın ABD dolarına rezerv para birimi olarak güvenmesinin çok büyük risk taşıdığını belirten İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, doların yerine yeni bir kripto para birimi oluşturmayı önerdi.

CNBC'ye konuşan Carney, "Çok kutuplu bir dünyada çok kutuplu bir para birimine ihtiyacımız var" diyerek yeni bir kripto biriminin bazı ülkelerin sıfır ya da negatif faiz oranlarına geçtiği bir sisteme denge getireceğini ve bununla birlikte ABD ile diğer ülkelerin pozitifte kalacağını ifade etti. 

Carney, Libra benzeri kripto para birimlerinin doları dünyanın rezerv para birimi tahtından edebileceğini belirtti.

Küresel piyasaları derinden etkileyen ticaret savaşına da değinen Carney, bunun dünya genelinde iş güvenliğine zarar verdiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A Bozkurt25 Ağustos 2019 06:46

    G20 parası diye ortak bir para birimi kullanılması gerekir. Bu para kripto para olabilir. Rezerv para altına endeksli olmalıdır

  • Tam24 Ağustos 2019 23:44

    Butun dünya bu ani bekliyor zaten TÜRKİYE hazir 2019 2023 11.kalkına programı dijital oara ya dönüş yazılmiş zaten dikkat etin bambaşka bu dünta ya uyana biliriz....

  • Sanal Cennet24 Ağustos 2019 18:44

    Hiçbir akıllı merkez bankası bu zamanda extra dolar ve abd tahvili tutmaz varlıklarını fiziki altına çevirir. Hemen hemen her ülke karşılıksız aşırı para basıyor sonunda korkunç bir çöküş olacak. 

  • Fikri Beter24 Ağustos 2019 18:22

    Sterlin yerine ne koyak ? Adım fikri soyadım beter,bıktık ulan sizden artık yeter

  • Nihat24 Ağustos 2019 17:50

    Pisliklerini dünyaya salacaklar. Kesinlikle ülkeler kendi para birimlerine sahip çıkmalı.  Bunların çöp paralarına kimse itibar etmesin.

  • Lirayla oynayan kimdi24 Ağustos 2019 17:44

    İngilizce yerine yapay bir dünya dili yapılmak istendi ama şuan o kullanılmıyor :) bu tür konuşmalar beni şüphelendiriyor, demek ki Dolara ihtiyaçları var korkutup ucuza kapiş yapmak mı istiyorlar 🤔 yatırım tavsiyesi değildir.

  • Nihat24 Ağustos 2019 20:37

    Nereden çıkardın başka bir dili?  İngiliz derin devleti zaten her pisliğin altında netice olarak sömürge ülkelerine ki Amerika ve Kanada da dahil kendi dillerini öğretmişlerdir.  Sen hala uyu.

  • mehmet24 Ağustos 2019 16:45

    La zaten amaç buydu... bunu abd yerine köpeği ingiltere ifade ediyor.  uzun zamandır derim hep: Abd (amerika Büyük Düşman) çin'in elindeki trilyonlarca doları sıfırlamak için bunu tezgahlıyordu zaaten. çin iflas edince çin in bölünmesi de kaçınılmaz olacaktır. çin bilge bir toplum ise ve bu planı ben dahi düşünebiliyorsam  çoktan hazırlık yapmışlardır

  • Serdar Kıvanç24 Ağustos 2019 22:05

    Çin boşuna binlerce ton altın toplaması bir şey olmaz merak etme Çin'e hepsinden akıllı onlar