E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMargün Enerji’de talep toplama bugün başlıyor---

Margün Enerji’de talep toplama bugün başlıyor

Margün Enerji’de talep toplama bugün başlıyor
22 Eylül 2021 - 08:41 borsagundem.com

Asla tükenmeyecek enerji kaynaklarıyla büyüyen Türkiye'nin güneş enerji devi, yurt dışında anahtar teslimi projeler gerçekleştiren Margün Enerji’nin halka arzı başladı.

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’nin yenilenebilir enerji devi Margün Enerji’nin halka arzında talep toplama bugün başlıyor. 22-23 Eylül tarihlerinde devam edecek halka arzda yatırımcılar iki gün boyunca talepte bulunabilecek.

Halka arzda, 1  TL nominal değerdeki 100.000.000 adet pay 8,30 TL sabit fiyattan olmak üzere  Borsada Satış – Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış yöntemiyle halka arz edilecek.

Hisselerin dağıtımı Borsa İstanbul tarafından eşit dağıtım yöntemi ile yapılacak.830 milyon liralık halka arz geliri şirketin kasasına girecek.

ÜÇ AYRI FAALİYET KOLU

Asla tükenmeyecek yenilenebilir enerjinin dünyada öneminin her geçen gün arttığı dönemde Türkiye’nin güneş enerji devi Margün Enerji (#Maren) halka açılıyor. Margün Enerji’nin 3 ayrı faaliyet kolu bulunuyor, bunlar da sırasıyla şöyle:

1. Yurt içinde YEKDEM kapsamında kapsamında mülkiyeti kendine ait 118 MWp güneş santrali.

2. Yurt dışında proje geliştirme dahil anahtar teslimi güneş enerji santrali müteahhitliği.

3. Yurt dışında proje geliştirme dahil anahtar teslimi güneş santrali müteahhitliği.

Yurt dışında kurduğu santralleri mülkiyeti kendinde kalarak yatırım yapan Margün Enerji, santralleri kurduktan sonra müşterilerine satıyor. Bu kapsamda İtalya’da toplamda 63 MWp gücünde 63 milyon euro tutarında devam eden işi bulunuyor. Margün Enerji İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere ve ABD başta olmak üzere çok sayıda ülkede kendi yatırımları ile inşa ettiği projeleri faaliyete geçirdikten sonra müşterilerine satarak proje geliştirme faaliyetleri ile öne çıkıyor.

TÜRKİYE’NİN GÜNEŞ ENERJİ DEVİ

Türkiye’nin güneş enerji devi Margün Enerji’nin halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 16.09.2021 tarihinde onaylandı. Margün Enerji, halka arz ile 310.000.000 TL değerindeki sermayesini 100.000.000 TL yükselterek 410.000.000 TL'ye çıkaracak. Hisseler 8.30 liradan halka arz edilecek ve şirketin kasasına 830 milyon gibi oldukça yüksek miktarda para girişi olacak. Margün Enerji, yurt içinde sahip olduğu 118.03 MWp kurulu gücündeki güneş enerjisi santralleri ile kW/h birim fiyatı 0,133 USD'den devlet alım garantili elektrik satan Türkiye’nin en büyük güneş santrali portföyü ile sektörünün en önemli oyuncularından birisi konumunda. Şirketin fon kullanım raporuna baktığımızda, grubun geçmiş halka arz gelirleri ile yaptığı yeni yatırımları dikkate alarak,  güneş portföyünü 450-500 MWp’ye çıkaracağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra Margün, başta İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere ve Amerika olmak üzere özellikle Batı Avrupa ülkelerinde proje geliştirme, anahtar teslimi santral kurulumu (EPC) ve santral yap sat faaliyetleri gerçekleştiriyor. Margün Enerji hem yurt içinde hem de yurt dışında santral yatırımcısı olarak öne çıkıyor. YEKA ges-3 ihaleleri kapsamında firma 105 MWe / 157,50 MWp ile Türkiye’de en çok güneş enerji santrali lisansı alan firma oldu.

Naturel ve Esenboğa'dan sonra borsaya yeni bir enerji devi geliyor: Margün Enerji

Naturel Enerji ve Esenboğa Elektrik’in büyük başarısı

Naturel Enerji’den rekor kar artışı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.