E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMarbaş değerlendirdi: Öne çıkan önemli şirket haberleri---

Marbaş değerlendirdi: Öne çıkan önemli şirket haberleri

Marbaş değerlendirdi: Öne çıkan önemli şirket haberleri
27 Temmuz 2022 - 10:42 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler günün öne çıkan önemli şirket haberlerini değerlendirdi. İşte o analiz...

 

JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notunun AA (Tr), Kısa vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notunun J1+ (Tr), Uzun Vadeli Uluslararası Kredi Notunun BBB-, Kısa Vadeli Uluslararası Kredi Notunun J2, not görünümlerinin Stabil olarak belirlendiği açıklandı.

ANGEN,Şirketin bağlı ortaklığı RhineGene B.V'nin çatısı altında kurulan RhineGene Bulgaria EOOD şirketinin tescil edildiği açıklandı.

ÇEİS ile Türkiye Çimse – İş Sendikası arasında imzalanmış olan iş sözleşmesi kapsamında, çalışanlara sözleşmenin 1. yılında uygulanan ücret zammına ilave olarak, sadece Temmuz – Aralık arasında bir defa olmak üzere %45 oranında zam yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Şirket bağlı ortaklığı Çuhadaroğlu Alüminyum ile Limak İnşaat arasındaki 2021 yılında yapılan İstanbul Finans Merkezi TCMB 1. Etap (Kabuk ve Çekirdek) Yapım İşi Projesi sözleşmesinin ek işler nedeniyle güncellendiği, ek işlerin toplam bedelinin 434.157 dolar + 13.727 + 1,1 milyon TL olduğu açıklandı

 CANTE, JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun BBB (tr),  not görünümünün Pozitif olarak belirlendiği açıklandı.

 Şirket kayıtlı sermaye tavanının 50 milyon TL’den 100 milyon TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’da da onaylandı.

Gölcük Transit Hattı (1 – 15 Ağustos), Gölcük Custom Hattı (1 – 12 Ağustos), Yeniköy Fabrikası (1 – 25 Ağustos) ve Eskişehir Fabrikalarının  (1 – 15 Ağustos) planlı bakım nedeniyle üretimlerine ara vereceği açıklandı.

 Şirketin %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji’nin TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen  İTM – 407 Referanslı 154 Kv Dörtyol TM – Hatay Yapımı İşi ihalesine verdiği 82,8 milyon TL’lik teklifin ihalede 1. olduğu açıklandı.

Şirket bağlı ortaklığı Işıklar Holding’in 2017 yılı olağanüstü Genel Kurul’un iptal edilmesi davasının 17 Kasım’a ertelendiği açıklandı.

 ISFIN, 97 gün vadeli 300 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

  VBTS kapsamında şirket paylarına 26 Ağustos’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağo getirildi.

 Şirketin İSKİ tarafından gerçekleştirilen Avrupa Bölgesi Kayıp – Kaçak Ve Basınç Yönetimi Projesi – II ihalesine 98,0 milyon TL bedelle en avantajlı teklifi verdiği açıklandı.

 Şirket payları 28 Temmuz'da Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

 Şirketin istihdam ettiği sendikalı personel ile ilgili Selüloz İş ile imzalanan 2 yıllık anlaşmanın Ağustos sonunda sona ereceği, 2 yıllık dönem için yeniden görüşmelere başlandığı açıklandı.

 VBTS kapsamında şirket paylarına 26 Ağustos’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 26 Ağustos’a kadar uzatıldı.

 500 kWp GES yatırımı için yapılan Yatırım Teşvik Belgesi  başvurusunun Bakanlık tarafından onaylandığı açıklandı.

 367 gün vadeli 22,2 milyon sterlin tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

İzmir Menemen’e şube kurulması için SPK’ya başvuru yapılmasına karar verildiği açıklandı.

  YEOTK, Şirket ile TUPRS arasında TUPRS Kırıkkale Rafinerisinde kurulacak olan 12,59 MW gücündeki arazi üzeri GES’in tüm elektrik, inşaat ve mekanik işlerinin anahtar teslim olarak yapılması için 12,0 milyon dolar + 6 milyon TL tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı.

Şirket sermayesinin 16,8 milyon TL’den %250 oranında bedelli olarak 42,2 milyon TL nakden artışla 59 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında rüçhan haklarının kullandırılmasının ardından kalan 165.500 adet pay Borsa Birincil Piyasa’dan satılarak sermaye artırımı tamamlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)