E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaManipülatörlerin hapis cezası onandı---

Manipülatörlerin hapis cezası onandı

Manipülatörlerin hapis cezası onandı
29 Ağustos 2022 - 09:10 borsagundem.com

4 hissede Adana merkezli operasyonda yakayı ele veren borsacıları mahkeme suçlu buldu, 18 sanıklı dosyayı istinaf mahkemesi de onadı.

BORSAGUNDEM.COM

Suat Olgun, Yusuf Teker, Volkan Yazgan, Muzaffer Ersoy ve Kenan Ak başta olmak üzere 18 sanıklı manipülasyon dosyası istinaf mahkemesi tarafından onandı. Bu isimler, Bilici Yatırım Sanayi, Baysan Trafo, Denge Yatırım Holding ve Hitit Holding hisselerinde operasyon yaparken yakalandı.

Daha önce hakkında piyasa dolandırıcılığı (manipülasyon) cezası olan Yusuf Teker bir dosyadan 1 yıl 8 ay diğerinden ise 4 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Teker’e, 150 bin liralık adli para cezası da verildi. İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 2017/576 dosya numaralı davada Suat Olgun 4 yıl 4 ay 15 gün ceza yedi. Ayrıca 150 bin lira para cezasına çarptırılan Olgun, bugüne kadar borsada en yüksek hapis cezası alan isim oldu.

Ekibin yancılarından Volkan Yazgan ise 2 yıl 2 ay hapis cezası ve 125 bin lira adli para cezası aldı. Manipülasyonun finansörü olarak kullanılan İskenderun’da demir çelik işi yapan Sabit Eren ise 2 yıl 6 ay hapis cezası 125 bin lira da para cezası aldı. Hapis kararıyla sonuçlanan 18 sanıklı dava dosyası istinaf mahkemesince de onaylandı.

Karar sonrası bazı isimler kendileri teslim olurken, suçluların önemli bir kısmının firari olduğu belirtiliyor.

Borsa manipülasyonunda hapis kararı

Suat Olgun ve Yusuf Teker’e 10 yıl hapis

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)