E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMalatya'da ağır hasarlı bina kontrollü yıkılıyor---

Malatya'da ağır hasarlı bina kontrollü yıkılıyor

Malatya'da ağır hasarlı bina kontrollü yıkılıyor
01 Şubat 2020 - 17:12 borsagundem.com

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan ve 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası ekiplerce ağır hasarlı raporu verilen Malatya'da bulunan Yağmur Apartmanı yıkılıyor

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak akşamı meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 41 kişi hayatını kaybederken onlarca bina yıkılmıştı. Çok sayıda binada da ağır hasar tespit edilmişti.

Deprem sonrası Malatya'da kent merkezinde bulunan ve riskli olduğu belirtilen 6 katlı 'Yağmur Apartmanı'nın da yıkımına başlandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince Yağmur Apartmanı'na ağır hasarlı raporu verilmişti. Apartmanda yaşayan vatandaşlar hafta içinde 10'ar dakika izinle evlerini boşaltmış ve bina mühürlenmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Elazığ'da 58 yıkık, 568 ağır, 531 orta hasarlı bina var. Bu binaların 118'i acil yıkılacak. Malatya'da 430 yıkık, 4 bin 125 ağır hasarlı, 20 de acil yıkılacak binamız var." ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KERTENKELE02 Şubat 2020 11:41

    bakıyorumda yıkılan tüm binalar 30-50 senelik binalar köylerdeki ise icler acısı.hepsi kerpiç ve taştan.betonarma olanların içinde de malesef ne demir nede cimento var.bizler her şeyi devletten bekleriz.siyasilerde bunları fırsat bilir ranta dönüştürür millet kışkırtırlar.chp yıllar da da depremler oldu 10 000 lerin üzrinde ölümler oldu böyle halkı kimse kışkırtmadı.bunlar caresizliğin ve projesizliğin dışa vurumlarıdır.millet altına 250 000-1000 000 TL lik araçlar alırlar en önemli evlerini deprem yönetmenliğine göre yapmazlar.