E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaduro: Dünya'ya petrol ve doğalgaz sağlamaya hazırız---

Maduro: Dünya'ya petrol ve doğalgaz sağlamaya hazırız

Maduro: Dünya'ya petrol ve doğalgaz sağlamaya hazırız
15 Eylül 2022 - 14:06 borsagundem.com

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinin küresel pazara petrol ve gaz tedarik etmeye hazır olduğunu ifade ederek, Ukrayna işgalinin ardından Rusya’ya uygulanan ‘mantıksız’ yaptırımlardan kaynaklanan enerji krizine tepki gösterdi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Heysem el-Gais’in Karakas ziyaretinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “Venezuela, küresel ekonominin ihtiyaç duyduğu petrol ve doğalgaz piyasasını istikrarlı ve güvenli bir şekilde tedarik etmeye ve rolünü oynamaya hazır ve istekli” dedi.

Maduro, hükümetinin, yıllarca süren bakım eksikliğinden sonra üretimi tarihi seviyelere düşen petrol endüstrisinde reform yaptığını vurguladı.

Venezuela’nın petrol üretimi, 2002’de 2,3 milyon varil iken, şu anda günde yaklaşık 700 bin varile geriledi.

ABD, 2019’da ülkedeki siyasi krizide Maduro’nun istifasını isteyerek, Venezuela’ya petrolüne yönelik ambargo da dahil yaptırımlar uyguladı.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Mayıs ayında Ukrayna’daki savaş nedeniyle enerji fiyatlarının yükselmesinin ardından bu yaptırımların bazılarının sınırlı bir şekilde gevşetildiğini duyurdu.

Avrupa’nın en büyük tedarikçisi olan Rusya, doğalgaz sevkiyatlarını keskin bir şekilde azaltarak, gaz kıtlığı ve fiyat artışları korkularını körükledi.

Varil başına 100 dolarlık adil ve dengeli bir fiyat çağrısında bulunan Maduro, ayrıca yabancı petrol şirketlerini Venezuela’da üretim yapmaya çağırdı.

Maduro, “Rafine ürün üretimini genişletmek ve artırmak için petrol üretimini kademeli ve hızlı bir şekilde artırmaya hazırız. Venezuela’da sismik çalışmalar yapılmış ve tüm yasal garantileri olan 50’den fazla birinci sınıf gaz projesi var” diye konuştu.

OPEC Genel Sekreteri ise, örgütün 62 yıl önce kuruluşundan bu yana en tehlikeli ve en ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Enerji krizi yaşayan Avrupa Maduro'nun kapısını çaldı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Maduro ile görüştü

 

Maduro: Petrol rafinerilerine bombalı saldırı planlayan bir ABD casusu yakaladık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)