E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron'dan Türkiye için haddini aşan sözler---

Macron'dan Türkiye için haddini aşan sözler

Macron'dan Türkiye için haddini aşan sözler
23 Haziran 2020 - 11:11 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin Libya hükümeti ile anlaşma yapması ile ilgili açıklamalarda bulundu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Fransa ve Tunus, Libya'da tarafların ateşkesi sağlaması ve bölgede güvenliği sağlamak için Birleşmiş Milletler çerçevesinde müzakerelerin tekrar başlamasına yönelik verdikleri taahhütleri yerine getirmesini istiyor." dedi.

Macron, Elysee Sarayı'nda Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı Tunus ile dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden Macron, salgınla mücadele hususunda Tunus ile iş birliği içinde olacaklarını söyledi.

Macron, Fransa'nın sağlık çalışanlarının eğitim ve hastane inşası için Tunus'a destek sağlayacaklarını ve bu ülkenin ekonomisine katkı sağlamak için 350 milyon avro borç vereceklerini belirtti.

"Fransa ve Tunus, Libya'da tarafların ateşkesi sağlaması ve bölgede güvenliği sağlamak için Birleşmiş Milletler çerçevesinde müzakerelerin tekrar başlamasına yönelik verdikleri taahhütleri yerine getirmesini istiyor." ifadelerini kullanan Macron, bu konuda herkesin sorumluluğu bulunduğunu kaydetti.

Macron, "(Libya'da) Yabancı müdahaleler sona ermeli. Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan'a açık şekilde söyleme fırsatı buldum. Türkiye'nin Libya'da tehlikeli oyun oynadığını ve bu oyunun Berlin Konferansı'nda verdiği taahhütlere aykırı olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Macron, bugün ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde bunları anlattığını aktardı.

Çin-ABD karşıtlığının Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) düzgün işlemesini engellediğini dile getiren Macron, Fransa'nın Akdeniz'in güvenliğine önem verdiğini belirterek, "Türkiye tüm kurallara aykırı davranarak ve birçok Avrupa ülkesinin çıkarlarını çiğneyerek Libya hükümeti ile anlaşmalar yapması, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin egemenliğine saygı göstermemesi ve Libya'da yürüttüğü siyaset uluslararası hukuka aykırıdır. Türkiye, bunları yaparak NATO müttefiki olarak bekleneni yapmıyor. Türkiye'nin yaptıkları Avrupalı olarak bizim hedeflerimize aykırı. Türkiye'nin Libya'da oynadığı rolü kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Macron, Libya'nın gelecek aylarda Suriye'nin durumunda olmasını istemediğini belirtti.

Tunus ve Mısır'a karşı sorumlulukları bulunduğunu aktaran Macron, "(Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-) Sisi'nin, sınıra doğru askerlerin gelmesi nedeniyle endişelenmesi meşrudur." dedi.

Tunus Cumhurbaşkanı Said ise burada olmaktan ve Tunuslarının sesini duyurmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Libya hükümetinin meşru olduğunu ancak bunun geçici olduğunu ileri süren Said, Tunus'un Libya'daki krizden en çok etkilenen ülkelerden olduğunu belirtti.

Said, Libya'da acil ateşkesten yana olduklarını ve yabancıların müdahalede bulunmaması gerektiğini dile getirdi.

Kays Said, Libya halkına kendi egemenliğini sağlama konusunda fırsat verilmesi gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sinan Akay23 Haziran 2020 14:29

    Yürü be macron kim tutar seni. Desteğimiz seninle. Bildir kendini beğenmişlerin hatlerini.

  • pazarci23 Haziran 2020 13:32

    TC cikarlarini savunmak icin sanami soracak......dikkat et Sutcu Imamlari kizdirma......

  • Yorum23 Haziran 2020 13:23

    Bunu oraya o makama getiren zengin aileler bunları söylettiriyor

  • Ahmetk23 Haziran 2020 12:17

    Hele hele somurgecı ıte bak sen.. ıcındekı sorunları cozmus, somurgecı zıhnıyete burunmus bıze atar yapıyor. Aah arkanızda dıger ulkeler olmayacaktı kı, sıze haddınızı nasıl bıldırırdık. Arkalarına ab yı ve abdyı alıp bıze atar yapıp guclu ulke ımajı yapıyor.somurgecı psılıkler sızı.

  • Mucise Reis ;)23 Haziran 2020 12:15

    ee bunlar beklenen mevzular. malum fransa, ingiltere, rusya, abd vb. yeraltı engınlıgı olan ulkelere huzur vermedı hiç

  • fafa23 Haziran 2020 12:09

    Senin derdin ne Macron,sen Libya'yı mı düşünüyorsun,sömüremeyeceğin için üzülüyor musun?Avrupa'nın Doğu Akdeniz'de çıkarı ne,ilişkisi ne,sınırınız mı var?Suriye  ve Libya kaybedilmiş babanın malı mı?Avrupa'da senden başka burnunu sokan var mı,kendini ispat etmeye mi çalışıyorsun?Teröristin yol arkadaşı teröristtir,PKK'yı,Hafter'i destekleyen de terörist.Yanında bir tane devlet yok.Tunus'u 350 milyon dolara satın mı aldın?

  • AHMET ÖZBİR23 Haziran 2020 11:48

    LİBYA Türkiye'den sorulacak, sana asla danışılmayacak, HAFTER'İN İŞİ BİTİRİLECEK, Türk'ün MÜHRÜ LİBYA'YA VURULACAK. Nerede DARBECİ, TERÖRİST VARSA TÜRKİYE ORADA OLACAK, HAİNLER BUHARLAŞTIRILACAK. Sırada Mısır var, MÜSLÜMAN DÜŞMANI SİSİ'NİN İNDİRİLMESİ ÇOK YAKIN inşallah.

  • Objektif23 Haziran 2020 11:42

    Dünkü haber bu. Eskidi Artık.Bunun ağzının payını verdik.Bu gitsin sahibi gelsin.

  • çetinmetin23 Haziran 2020 11:37

    Atalarımız ne güzel söylemiş ''İt ürür Kervan yoluna devam devam eder.'' fransa'nın yeni mi aklına gelmiş. ateşkesin ilk zamanlarında  Halter mi ne böcek ağrısı ilerlerken susuyordu. ne oldu yemedi mi MACRON