E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron'dan Taliban açıklaması: Dikkatli olacağız---

Macron'dan Taliban açıklaması: Dikkatli olacağız

Macron'dan Taliban açıklaması: Dikkatli olacağız
17 Eylül 2021 - 00:15 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel'le birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Macron, Taliban hakkında görüşlerini bildirdi. Macron konuyla ilgili, "Terör örgütleriyle ilişkisi konusunda özellikle dikkatli olacağız" ifadelerini kullandı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Taliban'ın terör örgütleriyle ilişkisi konusunda özellikle dikkatli olacağız. Bu bizim güvenliğimiz içindir." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Elysee Sarayı'nda yapacağı baş başa görüşme öncesinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Merkel ile uluslararası gündemi ve Afganistan'daki durumu ele alacaklarını söyleyen Macron, Afganistan'da tehdit altında kalan kişilerin ülkeden ayrılmasını ve insani yardımların ulaştırılmasını sağlama ile Afganları ağırlayan komşu ülkeleri desteklemek konusunda çaba göstereceklerini belirtti.

"Taliban'ın terör örgütleriyle ilişkisi önemli"

Macron, "Taliban'ın terör örgütleriyle ilişkisi konusunda özellikle dikkatli olacağız. Bu bizim güvenliğimiz içindir." ifadesini kullandı.

Macron ayrıca, Sahel, Libya, İran, Ukrayna ve Belarus'u da görüşeceklerini aktardı.

"Afganistan konusunda mesele tehdit altında olan kişiler ve mülteciler"

Merkel ise Afganistan konusunda meselenin, tehdit altına olan kişiler ve mültecilerin nasıl ülkeden tahliye edilebileceği olduğunu belirtti.

Afganlara yardım eden komşu ülkelere destek sağlanmasının önemli olduğunu ifade eden Merkel, endüstriyel temeli koruyarak iklim değişikliği konusunda nasıl ilerleme kaydedilebileceği üzerinde çalışacaklarını kaydetti.

Merkel, görüşmede Çin, ABD, Hint-Pasifik ile ilgili gelişmeleri de ele alacaklarını dile getirdi.

Çin Afganistan'a 15 milyon dolar yardım yapacak

 

Cumhuriyetçi senatörlerden çağrı: Taliban terör örgütü listesine alınsın

 

AP, Taliban'ın kurduğu hükümeti tanımadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ....17 Eylül 2021 12:02

    Taliban islamiyete zarar veren örgüt. Sizin çekinmeden işbirligi yapacağınızda aşikar. Bizim diyanette günaydın tünaydın kelimeleriyle ugraşsın. Kuranın dısına çıkan açıklamalar yapsın. Aile birligini Türk toplumunun yapısıyla sentezlemedigimiz müddetçe, islami hukuk kurallarını kendilerine göre düzenleyip kadını ikinci plana iten şeri hükümlerle zorbalık yaparlar. Talibana gerek yok. Gercegi görmek icin sabah programlarını izlemek yeterli. Allaha şükür ki bize Atatürk'ü nasip ettide, devlet ve din işleri birbirinden ayrıldı.

  • ALİ KODUŞ17 Eylül 2021 10:39

    Bakın görün LAFERGE yarın bir gün gidip Kabil de çimento fabrikası kurmaz ise ben bu işi bilmiyorum ayrıca bunlara milyarlarca dolar yardım etmezler ise ben bu işi bilmiyorum.Bunlar böyle derler ertesi gün terörist dedikleri ile halay dahi çekerler.

  • Pizzz17 Eylül 2021 09:06

    Mabadına beton dökerler umarım.

  • Yorum17 Eylül 2021 06:55

    Tabi tabi dikkatli ol tabi deaş ı laferge üzerinden desteklerken ki acemiliği yapmayın diye em ama sizin sürekli yaptığınız şey terörü desteklemek siz birde en büyük müttefiğinizin ama bir birinize düşersiniz yakında 90 milyar dolarlık ihale abd tarafından iptal ettirildi veya abd ile İngiltere