E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemM4'te Rusya ile ortak devriye başlıyor---

M4'te Rusya ile ortak devriye başlıyor

M4'te Rusya ile ortak devriye başlıyor
13 Mart 2020 - 15:08 borsagundem.com

Bakan Akar, Rusya ile imzalanan İdlib ateşkesinde yer alan, M4 bölgesinde kurulacak ortak devriyeye 15 Mart'ta başlayacaklarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus heyetiyle görüşmeye ilişkin, "Hazırlanan metin iki tarafça imzalandı, yürürlüğe girdi. İlk uygulamasını 15 Mart'ta M4'te ortak devriyeyle göreceğiz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, şöyle devam etti:

"Rusya ile müşterek koordinasyon merkezleri kurulacak ve buradaki faaliyetler birlikte yönetilecek.

Görüşümüz İdlib'de ateşkesin kalıcı olması. Bu yönde bize düşen ne görev varsa hepsini yerine getirdik. Bu konuda yapıcı yaklaşım içindeler.

İdlib'den göçün durduğuna hatta geri dönüşlere dair çok güzel emareler var."

İdlib'de ateşkes yürürlüğe girdi! BM'den flaş açıklama

Çavuşoğlu: Geçici ateşkesi kalıcı hale getirmek için çalışmalar yürütülüyor

Akar: Ateşkes bozulursa canlarını yakmaya devam edeceğiz

Akar: Biz sözlerimizi tutuyoruz, Rusya'dan da bekliyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ww14 Mart 2020 13:17

    Sehitler tepesi bos kalmayacak oyle mi madem sehitlik o kadar yuce bir mertebe kendi evlatlarinizi torunlarinizi gonderinde onlarda nasiplensin bu mertebeden...

  • sonuç13 Mart 2020 21:46

    pkk ypg terör devletine iha ve siha ateş etmiyor. ne anladım bu işten ? pkk pyd elleyemıyoruz 90 bin kişilik ordumuz orada. ağır silahlar mekanıza piyata alaylarımız. ama abd destekli teröristler orada guvenli bölgesinde duruyor... Rusya izin verdi bizde vura vura esad askeri vurduk 3000 bilmem kaç tane. yahu biz esada vurma mı girdik, pkk pyglileri imha etmeye mi ? askerimiz ne için şehit oluyor denilincede, vatan haini derler. kardeşim rusya ile devriye atıyon, pkk pyg üs kurmuş onlara uçak uçuramıyorsun. Nasıl sözleşme nasıl anlaşma, nasıl diplomasi zaferi.. şehit verdik, ama ne değişti ? pkk mı dağıldı ypg mı suriyeden lav edikdi. ? Valla ben hiç beyenmedim bu işleri. kusra kalmayın. şehitler tepesinede yeni askerimiz gelmesin. ne diye geliyor ve gelecek ? suriyede ne değişti ? ne diye girdik ? suriyeli zaten avrupaya gitmek istiyor. türkiyeyi bile beyenmıyor.. ya allah buyuk.seçimde oyumun rengi değişti.

  • Heee,oldu,13 Mart 2020 19:15

    Putin ile cumhurunbaşı atsınlar devriyeyi,belki inananlar olur

  • DOĞRU13 Mart 2020 18:18

    amerika ilede devriyeler yapıldı ,ypg özel statüye kavuştu...

  • Kamil13 Mart 2020 17:48

    Rus araç konvoyu önde, suriyelilerin taşladığı Türk araç konvoyu arkada. Reziller, bunlara mı kucak açtık yıllarca, hala besliyoruz, kendimizden de önce

  • ee13 Mart 2020 15:57

    bugun bir onbaşımızı toprağa verdık... şehitler tepesine... rus, fransız, alman, abd li, vb. heryerde söz sahibi ama asker kayıpları yok... onların komutanları çok dahamı zeki ? kayıp vermeden, bizle aynı statude oluyorlar ?

  • pardus13 Mart 2020 17:07

    bizim insanımız değersiz, 5-10 "tane" diyip az görülüyor cumhurun başı tarafından.

  • kral13 Mart 2020 15:50

    Bence rusya biraz ortam soğusun istiyor azbuz değil 10 larca askerimizi katlettiler bizide suriyeden uzaklaştırmıyorlar büyük ihtimal yaz ortasında tekrar askerimize karşı yeni soykırım planlarını yapıyorlardır ALLAH askerimize vatanımıza el uzatan ülkemizde sessiz kalıp diz çökenleri helak eylesin

  • İtri13 Mart 2020 15:17

    Hala akillanmadilar