E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLukaşenko'dan olay sözler: Göçmenlere AB'ye geçmeleri için...---

Lukaşenko'dan olay sözler: Göçmenlere AB'ye geçmeleri için...

Lukaşenko'dan olay sözler: Göçmenlere AB'ye geçmeleri için...
20 Kasım 2021 - 13:08 borsagundem.com

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko güvenlik kuvvetlerinin göçmenlerin Polonya'ya geçmesine yardım etmiş olabileceğini söyledi ve bunun üzerine inceleme bile yaptırmayacağını belirtti.

Sınırda yaşanan göçmen krizi günlerdir devam ederken, Polonya, Belarus güvenlik güçlerinin mültecileri araçlarla kendi sınırına taşıyıp bıraktığını iddia etmişti.

YARDIM ETMİŞ OLABİLİRİZ, İNCELEME YAPTIRMAYACAĞIM

BBC Türkçe'deki habere göre; Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko Minsk'teki başkanlık sarayında BBC'ye verdiği özel röportajda bu iddiaya ilişkin "Bence bu kesinlikle mümkün. Biz Slav'ız. Bizim yüreğimiz var. Güvenlik güçlerimiz göçmenlerin Almanya'ya gittiğini biliyor. Belki birileri onlara yardım etmiştir" dedi, bunun üzerine inceleme bile yaptırmayacağını belirtti.

Ancak binlerce göçmeni davet ederek sınır krizini provoke ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

ONLARI BEN DAVET ETMEDİM

"Eğer göçmenler gelmeye devam ederse onları yine durdurmayacağım, çünkü onlar benim ülkeme gelmiyorlar, sizin ülkelerinize gidiyorlar" diyen Lukaşenko şunları ekledi:

"Fakat onları buraya ben davet etmedim. Hatta dürüst olmak gerekirse onların Belarus üzerinden gitmelerini istemiyorum".

Aleksandr Lukaşenko 1994 yılından beri Belarus'un lideri, ancak Batı ülkelerinin tartışmalı bulduğu son başkanlık seçim sonuçları, Avrupa Birliği tarafından tanınmamıştı.

Ağustos 2020'deki seçimlerin ardından ülkede gerçekleştirilen kitlesel protestolara şiddetle karşılık verildi.

Gösteri düzenleyenler tutuklanmış, hapse atılmış veya sınır dışı edilmişti.

Belarus lideri, bu şiddet hatırlatılarak sorulan Minsk'teki Okrestina Cezaevinde tutukluların dövülmesiyle ilgili soruya, "Tamam, kabul ediyorum. Ama orada dayak atılan polisler de var, onları göstermediniz" şeklinde karşılık verdi.

Temmuz'dan bu yanan 270 sivil toplum kuruluşunun kapatılması hakkında ise, "Sizin (Batı) kaynak sağladığınız bütün pisliği katledeceğiz. Bütün kuruluşlarınızı mahvettiğimiz için üzgünsünüz" dedi.

SOĞUK KIŞ ŞARTLARINDA BEKLİYORLAR

Çoğunluğu Orta Doğu'dan giden binlerce göçmen Belarus'tan Polonya'ya geçmek için haftalardır soğuk kış şartlarında bekliyor.

Polonya sınır muhafızları dün sınırdan geçmek isteyen ve polise taş atan göçmenlere, tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla karşılık vermişti.

Belarus lideri AB'nin istikrarını bozmak için Polonya, Litvanya ve Letonya sınırında kriz çıkarmakla itham ediliyor.

Birlik üyesi ülkelerin dışişleri bakanları bu hafta Belarus'a yeni yaptırımlar uygulanmasında anlaşmış ancak yeni yaptırımları açıklamışlardı.

AB'ye tepki gösteren Belarus ise Rusya'dan gelen ham petrolün Polonya ve Almanya'ya tedarikini üç gün geçici olarak sınırlandırdığını açıklamıştı.

Putin ve Lukaşenko göçmen krizini görüştü

 

Lukaşenko'dan şok sözler: Bombardıman uçaklarına ihtiyaç var!

 

Göçmenler Belarus-Polonya sınırındaki kampı boşalttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Son Nemrut 21 Kasım 2021 21:00

    Babosan belli acı isot yemiş bağrı yani yaklaşma yakar seni

  • emre21 Kasım 2021 09:42

    adam süper ya helali var bizim ülkeye lazım böyle dobra ve ülkesini seven biri...

  • 🇹🇷20 Kasım 2021 15:25

    Helal olsun şu adama Takdir ettim Avrupa da yaşayanlar insanlıktan nasibini almamışlar kimseye faydaları yok konuşmalar lafta hep, icraat sıfır ,öğrenmişler yaptırım yaptırım,ALLAH cc inşallah sizde bir yaptırım yaparda yaptırımı görürsünüz

  • Net olun20 Kasım 2021 14:59

    Adam adam.. net insanı severim. Net olun canımı yiyin

  • BORSACI20 Kasım 2021 13:39

    sivri sinek geçmesin diye cibindirik kurarız ama sivri sinek yinede girip sokar neticede çare yok o insanlar kafaya koymuş ise avrupaya geçecekdir ülkemizde son günlerde aşırı bir hoşnutsuzluk var imkanı olan avrupaya kaçmaya çalışan insanlar had safhaya çıkıyor insanlar geçim sıkıntısı insanları çaresizlige düşürmüş .ama ülkeyi yönetener ülkedeki durumun bilincinde bile degil tek adam yönetimi budur dolar çıkışı binlerce insanı işsiz bırakacak ama faiz haramdır doların çıkışı helaldır anlayışı var sevsinler sizin müsümanlıgınızı.