E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıLityumun fiyatı üç kat arttı---

Lityumun fiyatı üç kat arttı

Lityumun fiyatı üç kat arttı
28 Kasım 2017 - 15:44 borsagundem.com

Hızla büyük teknolojik cihazlar ile Lityuma talep tarihin en üst seviyelerine çıktı. Arz endişeleriyle fiyatı son on ayda 3 kat arttı.

Lityuma talep tarihin en üst seviyelerine çıktı. Bu metal akıllı telefonlara ve bilgisayarlara güç veren pillerin yapımında kullanılıyor. Ancak son dönemde elektrikli araçların da ortaya çıkması bu madene talebi hiç olmadığı kadar arttırdı.

Sorun ise bu madenin bulunurluğu veya yeterliliği değil. Dünyadaki tüm araçlar ve teknoloji cihazları için global lityum rezervlerinin yüzde birinin yeterli olacağı belirtiliyor. Sorun bu madene artan talebi karşılayacak hızda madenler açmakta.

Dünyada şu an en fazla lityum üretimi Şili’de yapılıyor ancak bu ülkede de çevreci grupların etkisiyle üretimde kota uygulanıyor.

Lityum arzında sıkıntı yaşanacağı endişeleri ile bu metalin fiyatı son on ayda ton başına üç kat artışla 20 bin doların üzerine çıktı.

Bu nedenle bu metali en fazla üreten Tianqi Lithium, SQM, Albemarle ve FMC şirketlerinin 2030 yılına kadar yeni maden alanları açmak için 350 ila 750 milyar dolar arasında yatırım yapmaları bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)