E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLibya petrolünde ‘kısmi kapanma’ döngüsü---

Libya petrolünde ‘kısmi kapanma’ döngüsü

Libya petrolünde ‘kısmi kapanma’ döngüsü
24 Şubat 2024 - 17:53 borsagundem.com

Libya'da petrol tesislerini koruyan muhafızlar, haklarını ve alacaklarını savunmak için güneybatıdaki petrol ve doğalgaz taşıyan tesisleri kapattı. 48 saat süre tanıdılar ancak yanıt alamadılar. Alacaklarının ödenmesi konusunda belirsizlik devam ediyor.

Libya Petrol Tesislerini Koruma Muhafızları, hakları ve mali alacaklarını savunmak için 'güneybatı bölgelerinde petrol ve doğalgaz taşıyan tüm sahaların ve hatların kapatıldığını' duyurduktan sonra, Libya'nın petrol endüstrisi bir kez daha 'kısmi kapanma' evresine girdi.

Muhafızlar, Ulusal Birlik Hükümeti'ne (UBH) taleplerini karşılaması için 48 saatlik bir süre tanıdıklarını ancak bir yanıt alamadıklarını ifade ettiler.

UBH Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe'nin kendilerine ödenmesi gereken alacakların hala belirsiz olduğunu vurguladılar.

Muhafızlar dün ‘devletin malına zarar vermeden birden fazla barışçıl gösteride dile getirdikleri meşru taleplerine cevap vermesi gereken yetkililerin kayıtsız tavrına’ ilişkin şikayetlerini dile getirmek üzere güney Libya’daki Kuzey Hamada sahasının önünde toplandı.

Bu arada Libya Savcılığı, Batı Libya’daki Zliten şehrinde bir kamyonun içinde kaçak olarak bulunan büyük miktarda zehirli metil bromür tüplerinin ele geçirilmesi süreciyle ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüyor.

‘Kanserojen’ etkisi olan yasaklı gaz, son beş ayda ikinci, son bir yılda ise üçüncü kez ele geçirilen gaz oldu. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre resmi makamlar, karadan veya denizden bu gazın ülkeye nasıl girdiği konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.

ABD'den Libya'ya 'petrol' desteği

 

Libya'da 'tek ordu' için toplantı

 

Libya’da kaybolan 2.5 ton doğal uranyumun bulunduğu bildirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)