E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLeyla Alaton ticareti sevdi---

Leyla Alaton ticareti sevdi

Leyla Alaton ticareti sevdi
24 Nisan 2015 - 07:00 borsagundem.com

Leyla Alaton'un CEO vekili olduğu Alvimedica sağlık alanında doğru yatırımlar yapıyor

Alvimedica ile yüksek teknoloji kullanan ve katma değeri yüksek ürünler ihraç eden bir dünya markası çıkarmayı hedeflediklerini belirten Leyla Alaton, “Ürünlerimizin kilosu 3 lira değil, 84 bin lira. Katma değeri çok yüksek” dedi.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Alvimedica CEO Vekili Leyla Alaton, sağlık alanında yaptıkları yatırımla doğru yolda ilerlediklerini, amaçlarının kendi alanlarında bir dünya markası yaratmak olduğunu belirtirken, “Hem marka yaratmaya hem de katma değeri yüksek üretim yapmaya kararlıyız. Bu da bize heyecan veriyor. Sonuçta, kilosu 3 lira değil, 84 bin lira olan  bir üründen söz ediyoruz” dedi. Türkiye’nin ihracatta kilo bazlı katma değeri ortalama 1.5 dolar civarında.

Kardiyolojik müdahalelerde kullanılan stent ve kateter gibi önemli ürünler üreten Alvimedica’nın, 8 yılda büyük yol katettiğini hatırlatan Alaton, “Aslında 8 yılda gerçekten çok şey başardık. İtalya’da özellikle şeker hastaları için stent üreten firmayı da satın aldık. Yaptığımız işi önemsiyoruz ve uluslararası marka olmak için uğraşıyoruz” ifadesini kullandı.
‘Babam destekliyor’
Bugüne kadar 250 milyon dolardan fazla yatırım gerçekleştirdiklerini, iki ülkede üretim  ve üç ülkede de Ar-Ge merkezleri bulunduğunu kaydeden Alaton, “Alanımızda önemli bir konuma gelmek için herşeyi yapıyoruz. Katma değeri yüksek ürünler geliştirip, üretiyoruz. Ar-Ge’ye büyük yatırım yapıyoruz. Sonuçta, kilosu 3 lira değil 84 bin lira olan bir üründen bahsediyoruz. Katma değeri çok yüksek” diye konuştu.
Bu işe, babası İshak Alaton’un öngörüsü sayesinde girdiklerini ifade eden Leyla Alaton, “Babam, insan ömrünün uzadığını, sağlık ve kardiyoloji alanında büyük potansiyel olduğunu düşünüyordu. Biz de bu öngörüyle yola çıktık” dedi.
Babasının 88 yaşında olduğunu ve kalbinde, kendi ürettikleri stenti taşıdığını da vurgulayan Alaton, sözlerine şöyle devam etti:
“Dünyanın pek çok ülkesine ihracat yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 90’ını ihraç ediyoruz. 50 ülkede ürünlerimiz kullanılıyor. Ancak bizim şu sıralar asıl önem verdiğimiz pazar Amerika. Başkan Obama’nın sağlık reformu sonrasında bu ülkede büyük potansiyel olduğuna inanıyoruz. O pazara özel ürün geliştirmeyi sürdürüyoruz. Çatalca ve İtalya’daki Ar-Ge merkezlerimiz bunun için çalışıyor. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden onay almak için uğraşıyoruz.”

‘İşimizi önemsiyoruz’

Uluslararası piyasada söz sahibi olmak ve dünya markası olmak için çok çalıştıklarını, yaptıkları işi önemsediklerini de belirten Leyla Alaton, “Sonuçta henüz Amerikan pazarında olmadığımız halde, tekne yarışı sayesinde Amerika’da da ismimizi bir şekilde duyurmuş olacağız” ifadesini kullandı.
Dünyanın en önemli ve zorlu tekne yarışı olan Volvo Ocean Race’teki tek Türk takımı olan Alvimedica, aynı zamanda bu yarışa katılan, yaş ortalaması en genç takım. Şirket olarak tekne yarışlarına ilgi gösterdiklerini hatırlatan Alaton, “Bu yarışın şirket felsefemize ve hedeflerimize tam olarak uyduğunu düşünüyoruz. Genç bir şirketiz, rekabeti seviyoruz ve modern teknolojiyi kullanıyoruz” dedi. Takımda bir Türk’ün de olmasını çok istediklerini anlatan Alaton, ancak uygun bir aday bulunması konusunda zorlandıklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Canan ULKU02 Mayıs 2015 14:36

    Kimya sektorunde 25 yillik Ar-Ge ci olarak yaptiginiz yatirimlari cok takdir ediyor ve saygi duyuyorum;Ulkemizin bircok sektorde Ar-Ge yatirimlarina ihtiyaci var;Su an sadece IT sektoru Ar-ge yatirimi yapiyormus gibi gorunuyor.

  • redkit24 Nisan 2015 09:45

    zarar etmeye başladığında,para lazım olduğunda,yerli yatırımcıyı soymak istediklerinde borsaya açılır merak etme

  • amanin amanin24 Nisan 2015 09:08

    bu şirketi borsaya açın deseniz "neee, manyak mıyız biz derler" :)))