E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov: TürkAkım ve Mavi Akım boru hatlarını patlatma girişimleri var---

Lavrov: TürkAkım ve Mavi Akım boru hatlarını patlatma girişimleri var

Lavrov: TürkAkım ve Mavi Akım boru hatlarını patlatma girişimleri var
08 Eylül 2023 - 16:36 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Akım boru hatlarında yaşandığı gibi Türkiye'ye doğalgaz taşıyan TürkAkım ve Mavi Akım boru hatlarını patlatma girişimleri olduğunu gösteren bilgilere sahip olduklarını söyledi.


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Bangladeş'teki temasları sırasında Rusya'nın Dakka Büyükelçiliği'nde Bangladeş Sovyet ve Rus Üniversiteleri Mezunlar Derneği'nin temsilcileriyle bir araya geldi.

Sputnikk'te yer alan habere göre, Batı'nın Rusya'dan tahıl ihracatına yeniden izin vermesini talep ettiğine dikkat çeken Lavrov, "Biz onları yasaklamıyoruz, sadece onları açık olduğu dönemde hem askeri hem sivil gemilerimize saldırmak için suüstü ve sualtı araçlar yollamak amacıyla kullanılan insani koridorlardan geçirmeyeceğiz" dedi.

'TürkAkım ve Mavi Akım boru hatlarını patlatma girişimlerini ortaya koyan bilgilere sahibiz'

Saldırıların hedefinde TürkAkım ve Mavi Akım doğalgaz boru hatlarının uzandığı güzergahta devriye görevi yürüten savaş gemilerinin de bulunduğunu kaydeden Lavrov, "Karadeniz'in bu bölgesinde devriye faaliyetlerine başladılar, zira Kuzey Akım boru hatlarını patlattıkları gibi TürkAkım ve Mavi Akım'ın da patlatılmaya çalışıldığına dair bilgi mevcut" ifadelerini kullandı.

Lavrov, Batılı ülkelerin yaşanan enerji krizinin sebebi olarak Ukrayna'da cereyan eden olayları göstermesini de eleştirdi.

Sorunun başta Avrupalılar ve ABD'lilerin enerjide yeşil geçişe ağırlık vererek petrol ve gazdan vazgeçmesinden kaynaklandığını anlatan Lavrov, "Almanlar, nükleer enerjiden tamamen vazgeçti. Bu çok büyük bir aptallık. Rüzgara, suya, güneşe, yenilenebilir enerji kaynaklarına güvendiler ve Rusya'dan gaz, petrol alımlarını azalttılar. Ancak güneş nadiren parıldadı, gelgitler zayıftı, rüzgar sakin esti ve gaz ve petrol üretiminin gelişmiş yöntemlerine yatırımlar azaltıldı, bundan dolayı bir kriz yaşandı. Şimdi onlar, herkese enerji krizine Ukrayna'daki savaşın neden olduğunu anlatmaya çalışıyorlar, bu bir yalan" vurgusu yaptı.

Türk Akım ve Mavi Akım'ı koruyan savaş gemisi saldırıya uğradı

 

Fidan ile Rus mevkidaşı Lavrov'dan ortak açıklama

 

Lavrov: Nükleer silahlarımız dış tehditlere karşı tek yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)