E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzu erken seçim formülünü açıkladı!---

Kuzu erken seçim formülünü açıkladı!

Kuzu erken seçim formülünü açıkladı!
16 Ağustos 2015 - 12:49 borsagundem.com

A Haber’de yayınlanan programda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, 'Türkiye hangi formülle seçime gidebilir' sorusuna cevap verdi

A Haber’de yayınlanan Toplumsal Hafıza programında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, 'Türkiye hangi formülle seçime gidebilir' sorusuna cevap verdi.

Kuzu, şunları söyledi:

"Koalisyon hakikaten kurulamıyorsa Pazartesi günü de, 4 partinin 4'ü de ortak bir önerge versinler. Oy birliği ile ne yapalım; halka gidip 'Tamam bakın ortalık böyle, şu verdiğiniz yüce kararı bir kez daha gözden geçirin tablo bu' demeli, diyebilmeli bence. Yani siyasette seçimden kaçarak bir yere varamaz. Bu açıdan bu yol olmamalı ama bu yol olacaksa da olur sonuç itibari ile.

45 GÜNDE HÜKÜMET KURULMAMIŞSA SEÇİME GİDİLİR

Anayasa diyor ki; seçim oldu, 45 gün hükümet kuramadın veya hükümet düştü, başka bir şey istifa etti. Gene 45 günde kuramadın, her ne sebep olursa olsun başladığı günden itibaren 45 günde kuramamışsan; Cumhurbaşkanı, Başbakan ile görüşür seçime gider. Eskiden bu 45 günlük süre 30 gündü de yetişmez filan diye 45'e çıkardılar sonra, daha sonraki yapılan değişiklikte. Demek istediğim bu süreç Cumhurbaşkanımızı aşan, seni beni aşan, anayasanın kendi hükmü. Hiçbir güç bunu durduramaz. Yani söyle bir şey yok; 45 günlük süre doldu, 1-2 sene gitsin bakalım, önümüz açık… Böyle bir şey yok! Ama 45 günlük süre doldu, bir süre bekleyebilir. Beklemese de niye beklemedin diyemezsin. 45 gün doldu mu kararını ver. Ama birkaç gün görüşme olacağı için Meclis Başkanı ile filan olabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş16 Ağustos 2015 20:20

    Erken seçim olacak diye kabus görenlerden biri daha:)

  • Liderin baş harfleri16 Ağustos 2015 16:43

    ERT sen aktrolsun aldığın para vatandaşın vergilerle toplanan para bir gün kuzey Kore veya Suriye gibi olmak istersen o ülkeye git biz demokrasi ile yönetilmek istiyen bir ülkeyiz bu ülkede yasiyan tum bireyler eşittir darbe yapanları sevmeyen bir ülkeyiz kimsenin babasının mali değil başka türkiyede yok bir gün bu yazdıklarına ve yaptıklarına pişman olacan

  • Emekli Olun Artık16 Ağustos 2015 16:21

    Siz iktidara gelirken 30 yıldır siyaset yapanları eleştiriyordunuz, kendiniz 40 yıllık oldunuz, aranızda 50 yıldır siyaset yapan var ama nedense emekli olmuyorsunuz!! Zaten millet ne halde o da umurunuzda değil tek derdiniz seçimde çoğunluğu alabilmek!!

  • Ert 16 Ağustos 2015 14:48

    Yorum yazanlar işinize gelince cumhurbaşkanı yasal sınırlar içinde kalsın diyorsunuz işinize gelmeyince yasal yetkilerinin dışına çıkarak süreyi uzatsin diyorsunuz siz insanmisiniz

  • anti tayyip16 Ağustos 2015 13:30

    kuzumusun kurtmusun koyunmusun neysen ...anayasaya önce siz uyun sonra anayasadan söz edin...

  • Spiker ayşe baci zenci olan16 Ağustos 2015 13:00

    Anam anam anam anam senin acikliyacak seçim bize anamizi hatırlatır en iyisi sarayda bir köşede otur hiç speak yapma