E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore ile ilgili iddia dünyayı tedirgin etti---

Kuzey Kore ile ilgili iddia dünyayı tedirgin etti

Kuzey Kore ile ilgili iddia dünyayı tedirgin etti
24 Eylül 2022 - 09:44 borsagundem.com

Kuzey Kore'nin denizaltından balistik füze hazırlıkları yaptığı iddiası, başta komşu ülkeleri olmak üzere tüm dünyayı endişelendirdi

Güney Kore, Kuzey Kore'nin denizaltıdan balistik füze (SLBM) fırlatmaya yönelik hazırlık yaptığını bildirdi.

Kuzey Kore'nin yıl başından beri Asya-Pasifik bölgesine yönelik füze tehditleri, kara ve kıyı komşusu ülkeleri endişelendirmeye devam ediyor.

Güney Kore Devlet Başkanlığı bu sabah, Kuzey Kore'nin, doğu kıyılarındaki bir denizaltıdan balistik füze denemesi gerçekleştirmeye yönelik hazırlık yaptığını duyurdu.

Yonhap ajansı, Güney Koreli bir askeri yetkilinin, "Kuzey Kore'nin denizaltıdan fırlatılan balistik füze (SLBM) araç ve faaliyetlerinin yakından izlendiği" açıklamasına yer verdi.

Hazırlığın, ABD'ye ait nükleer güçle çalışan uçak gemisi Ronald Reagan'ın, ortak donanma tatbikatı için Güney Kore'nin Busan kentine demirlemesi sonrasına denk gelmesi dikkati çekti.

Son aylarda uluslararası kamuoyunda, Pyongyang yönetiminin, şimdiye kadar yedinci ve 2017 sonrası ilk nükleer füze denemesi gerçekleştireceğine yönelik endişeler artıyor.

4 yıl sonra bir ilk: ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı!

Güney Kore’den Çin’e gözdağı

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları bir milyar dolarlık kripto çaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ YILDIRIM24 Eylül 2022 14:21

    BEN ÇİN VE RUSYA NIN YERİNDE OLSAM K.KORE NİN BALİSTİK NÜKLEER SİLAH SİZLEMLERİNE YARDIM EDER ABD NİN VE AB ÜLKELERİNİN BAŞINA DAHA DA BELA OLURUM.

  • ismail24 Eylül 2022 11:02

    altın düştü altıncılar rahatsız oldular bir yerde problem çıksın istiyorlar