E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Irak'taki geçiçi üs sayısı artacak---

Kuzey Irak'taki geçiçi üs sayısı artacak

Kuzey Irak'taki geçiçi üs sayısı artacak
18 Haziran 2020 - 17:40 borsagundem.com

Pençe-Kaplan Operasyonu'nun başlamasıyla birlikte Bağdat yönetiminden çatlak sesler gelmeye devam ederken Türk ordusu askeri üslerin sayısını arttırmayı planlıyor

Türkiye’nin Kuzey Irak’ta başlattığı Pençe-Kaplan Operasyonu’nun durdurulması ve güçlerini ülkeden çekmesi için Bağdat tarafından bir hafta içinde 2. nota verilirken, üst düzey Türk yetkili, sınır güvenliğini sağlamak amacıyla Irak’ta geçici üs sayısını arttırmayı planladıklarını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey Türk yetkili, PKK'nın güçlerini, rotalarını ve lojistik kabiliyetini yok etmek amacıyla başlatılan operasyonların Iraklı yetkililerle yapılan görüşmelerden sonra başladığını açıkladı.

Konuya ilişkin Reuters'e konuşan yetkili, "Plan, temizlenen bölgelerin tekrar aynı amaçla kullanılmasını engellemek için geçici üs alanları oluşturmak. Zaten şu an 10'dan fazla geçici üs var. Yenileri oluşturulacak" diye konuştu.

Operasyonların devam edeceğini belirten yetkili, " Operasyonun süresi gibi bir şey yok. Operasyonlar hedeflerine ulaşmak için gerektiği kadar devam edecek" dedi.

Terörist destekçisi Araplar Türkiye'ye dil uzattı

 

İdlib'de artık Türk Lirası geçiyor

 

Türkiye'nin Libya'da petrol keşfi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)