E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Amerika'da hava sıcaklığı rekor kırdı---

Kuzey Amerika'da hava sıcaklığı rekor kırdı

Kuzey Amerika'da hava sıcaklığı rekor kırdı
07 Temmuz 2021 - 11:48 borsagundem.com

Dünyanın dört bir yanındaki iklim değişimleri, Avrupa için ikinci en sıcak Haziran'ın ve dünya çapında dördüncü en sıcak Haziran'ın yaşanmasına sebep oldu

Avrupa'nın yeryüzü ve iklim gözlem ajansı Copernicus'a göre, Kuzey Amerika'da sıcaklık rekorları kıran sıcak hava dalgası, geçtiğimiz Haziran ayını bölge için şimdiye kadarki en sıcak Haziran ayı yaptı.

Ajansın Çarşamba günü yayınladığı aylık raporunda, Avrupa'nın kuzey ve doğu bölgelerinde de aşırı sıcaklar yaşandığını ve kayıtlardaki en sıcak ikinci Haziran'ı kaydettiği belirtildi. Haziran 2021, 1991 ile 2020 arasındaki ortalamadan 0,21 santigrat derece daha yüksek sıcaklıklarla Haziran 2018'e bağlı olarak dünya çapında rekor düzeyde dördüncü en sıcak oldu.

Copernicus, Haziran ayındaki yüksek sıcaklıkların Avrupa'nın kuzey doğusundan güneybatıya, Kuzey Afrika'yı vurduğunu ve güneydoğuda İran ve Pakistan'a kadar uzandığını söyledi. Bölge, 1991 ve 2020 yılları arasındaki Haziran ayı ortalamasından 1,5°C daha sıcak olarak raporlandı.

Meteoroloji'den çifte uyarı! Sel tehlikesi, yüksek sıcaklık

Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı!

Kanada’da ülke tarihinin en sıcak günü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)