E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuveytli yetkili: ABD ile İran arasında müzakereler başladı---

Kuveytli yetkili: ABD ile İran arasında müzakereler başladı

Kuveytli yetkili: ABD ile İran arasında müzakereler başladı
24 Mayıs 2019 - 13:31 borsagundem.com

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid el-Carullah, "Taraflar arasında (Washington ile Tahran) müzakereler başladı. İrtibat ve hareketlilik var." dedi.

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid el-Carullah, bölgede artan gerginliğin sonra erdirilmesi için ABD ile İran arasında müzakerelerin başladığını belirtti.

Carullah, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Taraflar arasında (Washington ile Tahran) müzakereler başladı. İrtibat ve hareketlilik var." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda son gelişme olarak Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi'nin İran'da bir dizi temaslarda bulunduğuna işaret eden Carullah, bölgede akıl ve hikmetin galip geleceğine inandıklarını ifade etti.

Bölgenin çatışmalardan arınacağını ve istikrarın hâkim geleceğini söyleyen Kuveytli yetkili, bu konudaki iyimserliğinin sebebini İran ve ABD'li tarafların savaşa meyilleri olmadığını gösteren açıklamaları olarak gösterdi.

Carullah, "Bölgenin güvenliğini tehdit eden tehlikelerin kontrol altına alınması için iyimser bir tablo ve umut var." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Cabir26 Mayıs 2019 14:10

    İran tarihte ruslarla ve ingilizlerle savaşmış bizim milli tarihimizde bunu okuyamayız iran tarihini okursanız bu açık bve net görülür dünya tarihi türk tarihinden ibaret değil hali hazırda israil ilede mücadelesi sürmektedir Hizbullaha ve filistinli islami örgütlere yardımlarını alenen yapmaktadır defalarca filistinli liderler bunu dile getirmişlerdir ayrıca islam ülkeleri içinde amerika ve israille resmi ilişkileri en alt düzeyde olan bir devlettir israili ise devlet olarak tanımamıştır

  • Vatanım 25 Mayıs 2019 01:41

    Bunlar savaşmaz taktik yapıyorlar boy gösteriyorlar Rusya ilçede aynı taktik aynı saz bu manyak Amerika’nın başından defol olup gitmadiktrn sonra dünyada rahat güven huzur arama aslında islam ülkeleri birleşse onun hükümdarlığı biter ama o izin vermiyor korkusunda o zaten islamlar birlik olursa benim sonum gelir ama işi gücü islam ülkelerini parçala böl ve yönet takdgini yapıyor ne yazıkki islam ülkeleri onun oyuncağı olmuş çok yazık

  • Araçlar. 25 Mayıs 2019 13:05

    Çok doğru tesbit

  • ALAATTİN CAMGÖZ24 Mayıs 2019 23:30

    bence abd nin iran  bir şey yapacağını zannetmiyorum.bir defa uçak gemisi ve petroitler göndermiş.iran elindeki petrolu hürmüz bogazına döküp ateşe verse hiç bir şey yapmasa abd ler zaten cehennemde yapacaklarda dünya ceheniminde yanarlar.daha k.kore gibi bir küçük ülkenin madarası olduki bunların blöf yerse.

  • fatih istanbul24 Mayıs 2019 18:25

    AMERİKA   ŞAH  DEVRİLİNCE  AMERİKAN  BÜYÜK  ELÇİLİĞİ  ESİR  ALINMIŞTI  İRANA  AMERKA KURTARMA OPOROSYONU DÜZENLEDİ  BAŞARISIZ  OLDU  İRANLILAR  AMERİKALILARI  HAVA  ALANINDA  ENKAZA  ÇEVİRDİ  ŞİMDİ  İRANLA  SAVAŞMAK  İSTERLERSE YİNE  AYNI  AKİBETE OĞRARLAR  BASRA  KÖRFEZİ  AMERİKAYA  MEZAR  OLUR 

  • Ciguli24 Mayıs 2019 16:16

    İran Müslüman devletler haricinde hangi devletle savaşmış hiç görülmemiş tarihinde Yahudi ve Hristiyanlar ile savasi

  • AD24 Mayıs 2019 14:34

    DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM.YİNE YAZIYORUM.ABD İRANLA SAVAŞA GİREMEZ GİRERSE'DE EZİMETE UĞRAR

  • Mehmet24 Mayıs 2019 14:01

    bunlar ePp atışırlar bea..