E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: Sona yaklaştık---

Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: Sona yaklaştık

Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: Sona yaklaştık
15 Aralık 2019 - 06:12 borsagundem.com

Kurum, "Ülkemiz için olduğu kadar dünya için de çok önemli bir proje olan Kanal İstanbul'un ÇED sürecinde sona yaklaştık. Çok kısa bir süre içerisinde tüm bu çalışmaları ve raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tartışılan Kanal İstanbul projesiyle ilgili, "Ülkemiz için olduğu kadar dünya için de çok önemli bir proje olan Kanal İstanbul'un ÇED sürecinde sona yaklaştık. Çok kısa bir süre içerisinde tüm bu çalışmaları ve raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

Hükümetin ‘çılgın proje’ olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesiyle ilgili Bakan Kurum açıklamalarda bulundu.

Kurum şunları söyledi;

* Kanal İstanbul, Boğaziçi’ni koruma, kurtarma projesidir. Boğaz’ın özgürlük projesidir.

* Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: “Kanal İstanbul’u, kıyı yapıları, yat limanları, konteyner limanları, lojistik merkezleriyle ülkemizin geleceği için son derece önemli bir proje olarak görüyoruz. Ülkemiz için olduğu kadar, dünya için de çok önemli bir proje olan Kanal İstanbul’un ÇED sürecinde sona yaklaştık. Projemizi, çevre hassasiyetini en üst düzeyde tutarak yürüttüğümüzü altını çizerek belirtmek isterim.

* Boğaziçi kesinlikle imara açılmıyor. Boğaziçi’nin tarihi ve doğal dokusu ve siluetini koruyoruz. Yeşil alanları arttırıyoruz. Boğaz’da kaçak yapılaşmayla hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu konu, yerel idarelerin çözebileceği bir sorun olmanın ötesine geçmiş, ulusal bir sorun haline gelmiştir.

NE OLMUŞTU?

Kanal İstanbul projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında anlaşmazlık yaşanmış, Erdoğan, İmamoğlu için “Otur işine bak” ifadesini kullanmıştı.

İBB Başkanı İmamoğlu ise Erdoğan’a “Ya kanal, ya İstanbul” ifadeleriyle yanıt vermişti.

Katarlı Şeyha Moza'nın Kanal İstanbul güzergahında arazi aldığı ortaya çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Ya kanal ya İstanbul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cem15 Aralık 2019 22:10

    Bir projenin ülkeye faydalı olup olmadığını bilmek için alim olmaya gerek yok.chp  karşı çıkıyorsa kesin faydalıdır.Ne demişti grup başkan vekili bu hükümet dünyanın en güzel işinide yapsa biz bunu destekleyecek değiliz.Başka lafa gerek yok.

  • Bu kanal işi güzel iş...15 Aralık 2019 21:00

    Anamur'dan Sinop'a da kanal yapın

  • Itri15 Aralık 2019 20:20

    Millet cahil dış mihraklarinin oyununu bozacağız diyip milyar dolar harcayacaklar, oradan geçen gemilerden gelen para yeni yol köprü yapımına harcanacak. Şu kanal için harcanacak paraya 20 tane araba fabrikası yapılır, millet de yüksek maaşla iş bulur. Ama yok önemli olan milletin refahı değil, dış mihrakların oyunu. Dış mihrak dedikleri de her yıl gidip elini sıktukları trump3ve putin

  • Vatandaş 15 Aralık 2019 16:33

    Kanal İstanbul yapılacak. Boşuna ağzınızı yormayın.

  • A. A.15 Aralık 2019 15:26

    Kanal İstanbul, İstanbul'u kurtarma projesidir. Bilmiyorsan araştırma yap. Ama Fox tv den araştırma. Yoksa yanılırsın. Asıl Amerikancı Akp değil Chp'dir. Yıllar önce Amerika istediği için uçak fabrikası nı gömen, Amerika'dan bez alan, S400 istemeyen, Hdp ile bir olup Askerlerimizi öldüren Pyd için terör örgütü bile diyemeyen acube bir partidir.

  • belirsizlik15 Aralık 2019 14:29

    kafayı kanala takmayın gelecek istanbul depremi için önlem alın kentsel dönüşümü sağlayın istanbula daha fazla nüfus çekmeyin.

  • Bika15 Aralık 2019 13:11

    İmar affıyla toplanan paralar, İstanbul'un kentsel dönüşümü için harcanacaktı. 1999 yılı depreminden sonra toplanan deprem vergisi duble yol müteahhitlerine gitti, anlaşılan işşizlik fonu gibi imar affı paraları da müteahhitlere gidecek.

  • Milattan Sonra15 Aralık 2019 12:59

    Kanal İstanbul'a ilk kazmayı vurun. Ben de ilk oyumu AKP'ye atayım. Açık ve net.

  • vatandaş15 Aralık 2019 12:56

    NEDEN BU KONU ULUSAL VE ULUSLAR ARASI BİLİM İNSANLARI DÜZEYİNDE TARTIŞILMIYOR MİLLET ANLASIN DOĞRUMU YANLIŞMI KARAR VERSİN YOKSA BEN YAPTIM OLDUYA GELMESİ YANLIŞTIR ÇÜNKÜ GERİ DÖNÜŞÜ MÜMKÜN OLMAYAN BİR İŞTİR ACABA BİRİLERİ CEBİNİ DOLDURSUN DİYEMİ YAPILIYOR YOKSA MİLLETİN MENFAATİNBEMİ ONU ANLASIN MİLLET MİLLETTEN NEDEN KAÇIRIYORSUNUZ 

  • Vatan tekvucut15 Aralık 2019 12:30

    Eleştireceginize bölgede en yakın cimentolari alın.Ucacaklar

  • Vatandaş 15 Aralık 2019 11:06

    Arazileri şimdiden Katar'a peşkeş çekmişler, çılgın proje dedikleri artık çılgın vurgun'a dönmüş durumda. Allah sizi bildiği gibi yapsın

  • Kemal15 Aralık 2019 10:36

    Palavracılar yapılamıyacağını sizde biliyorsunuz Gündem değiştiriyorlar

  • Türkoğlutürk 15 Aralık 2019 10:32

    ABD ASKERİ GÜCÜNÜ BOĞAZDAN KARADENİZE SOKAMAYINCA KANAL YAPTIRIYOR. BİR TELEFON İLE PAPAZI BIRAKAN LAR DA KILIF ARIYOR

  • AHMET ÖZBİR15 Aralık 2019 09:42

    KANAL İstanbul sadece bizim değil bütün dünyanın konuştuğu ve de dört gözle beklediği proje. Sadece STOPÇU CHP hariç. Zaten mümmel oluşu CHP'nin karşı gelmesinden belli. Hükümetimiz onların karşı olduklarını yapsınlar, tamam dediklerinden kaçsınlar.

  • la sie..15 Aralık 2019 13:35

    milet bebelerine bez alamıyor. sen gitmiş chp-akepe la deget. 

  • GİDİYORLAR15 Aralık 2019 11:09

    muhafazkar zihniyetin kıblesi abd dir.... dolmabahçede abd zırhlısını  kıble kabul edip   secdeye varan bu örümcek kafalılar şimdide kanal istanbul  gibi ucube projeyi hayata sokmaya çalışıyor.....

  • Vatandaş15 Aralık 2019 11:03

    Böyle bir kafa yapısına sahip olmak için menfaatin nedir merak ediyorum açıkçası.

  • Kemal15 Aralık 2019 10:49

    Yazık Ne kullanıyorsan söylede millette kullansın Seninle aynı kafaya başka türlü gelemezler

  • Türkoğlutürk 15 Aralık 2019 10:30

    Oda akepe gibi abd ye hizmet projesi. Bunu anlamayana cahil.

  • Kerem15 Aralık 2019 09:39

    Söz verdikleri yandaşlar toprak sattıkları yabancılar zorluyor hadi başlatın diyor.