E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKürt petrolü için ortak irade---

Kürt petrolü için ortak irade

Kürt petrolü için ortak irade
17 Mart 2014 - 06:41 borsagundem.com

Başbakan ile görüşen Neçirvan Barzani’nin, Bağdat’ın onayı alınamasa bile K. Irak petrolünü satmakta kararlı olduklarını söylediği öğrenildi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Van’da yaptığı görüşmeden sonra Ankara’ya geçen Irak Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Resmi Konutu’nda kabul edildi.

Namık Durukan'ın Milliyet'teki haberine göre görüşmede ağırlıklı olarak Bağdat ve Erbil arasında devam eden petrol krizi ve çözüm sürecine yönelik sorunların ele alındığı öğrenildi. Barzani, Irak merkezi yönetimi ile anlaşma sağlanamaması halinde bile petrolü satma konusunda kararlı olduklarını belirtti. Erdoğan ise Kuzey Irak’a açılacak dört sınır kapısının toplumsal ilişkileri sağlamlaştıracağını ve sınır ilçelerinin ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

3 milyar dolar gelir

Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Edinilen bilgiye göre sıcak bir havada geçen görüşmede, çözüm sürecinde ortaya çıkan sorunların aşılmasına yönelik Kürt yönetiminin seçimler sonrası yapacağı katkılar da ele alındı.
Görüşmede, Erbil ile Bağdat arasında anlaşmaya varılmaması halinde Türkiye’ye boru hattı aracılığıyla petrol akıtılması konusunda ortak irade oluştuğu öğrenildi. Kürt petrolünün satılması halinde Türkiye’nin yılda 3 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)