E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKuroda genişleme silahını artırabilir---

Kuroda genişleme silahını artırabilir

Kuroda genişleme silahını artırabilir
21 Ağustos 2013 - 06:46 borsagundem.com

BOJ Başkanı Kuroda, vergiden kaynaklanan aşağı yönlü risklerin artması hâlinde daha fazla parasal genişleme yapılacağını söyledi

Japonya'da Nisan ayında devreye girmek üzere planlanan satış vergisi artışına destek veren Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, vergi artışı ya da deniz aşırı ekonomilerden kaynaklanan aşağı yönlü risklerin artması durumunda daha fazla parasal genişleme uygulamakta tereddüt etmeyeceğini söyledi.
Tokyo Hükümeti'nin satış vergisi artışının Japon ekonomisi üzerindeki olası etkilerin görüşüleceği panelin 5 gün öncesinde Mainichi gazetesine röportaj veren Kuroda, hükümetin vergi artış planını uygulaması hâlinde ekonominin yavaşlamayacağını ve hükümetin de mali disiplin için gereken adımları atmasının gerektiğini savundu.
Ancak Kuroda, satış vergisinin geçici bir daralmaya neden olması durumunda fiyat hedeflerine ulaşılması için para politikasını gevşetme imkanı olduğunu ifade etti.
Kuroda, "Eğer işler istediğimiz gibi giderse, o zaman ekstra genişleme gerekli olmayacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)