E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKuroda: Düşük faizin amacı fiyat istikrarını sağlamak---

Kuroda: Düşük faizin amacı fiyat istikrarını sağlamak

Kuroda: Düşük faizin amacı fiyat istikrarını sağlamak
29 Kasım 2019 - 08:03 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, ultra düşük para politikasının amacının kamu harcamalarının fonlanması olmadığını söyledi

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, BOJ'un ultra düşük para politikasının amacının yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak olduğunu, faizlerin düşük tutulmasının kamu harcamalarının fonlanmasını sağlamak olmadığını söyledi.

Parlamentoda konuşan Kuroda, mali harcamaların ekonomiyi canlandırmada etkilerinin, ultra gevşek para politikası ile bir arada kullanıldığında yükseltilebileceği görüşünü de tekrarladı. Ancak Kuroda, bunun BOJ'un kamu borcunun çevrilmesi için para basmaya devam edeceği anlamına gelmediğini vurguladı.

Kuroda, "Bizim parasal gevşeme çabalarımızın amacı fiyat istikrarı hedefimizi başarmak, kamu harcamalarının fonlanmasına yardım etmiyoruz. Bu konunun altının net bir şekilde çizilmesi gerekli" diye konuştu.

Ekonominin büyüme potansiyelinin artırılması için mali ve parasal teşvik tedbirlerine yapısal reformların eşlik etmesi gerektiğini ifade eden Kuroda, "Maliye ve para politikalarının bir karışımı yeterli değil. Japonya'nın orta ve uzun vadeli büyüme potansiyeminin artırılması için regülasyonların azaltılması ve yapısal reformlarda ilerleme sağlanması da önemli" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)