E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurların gözü Merkez Bankası’nda---

Kurların gözü Merkez Bankası’nda

Kurların gözü Merkez Bankası’nda
24 Aralık 2020 - 08:16 borsagundem.com

Piyasalar Merkez Bankası'nın bugünkü faiz kararını beklerken döviz kurlarında hafta boyu seyreden yatay seyir sürüyor.

Küresel piyasaların büyük bir bölümünün kapalı olduğu bugün yurt içinde ise Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı gündemin en önemli ana maddesini oluşturuyor. Piyasalar Merkez Bankası'ndan 200 baz puana kadar faiz artış hamlesi beklerken döviz piyasalarındaki yatay bekleyiş bu sabah da devam ediyor. Dolar/TL hafta genelinde olduğu gibi 9,65 civarında dengelenirken euro/TL 9,33-9,34 aralığında değerleniyor.

08.15 itibarıyla dolar/TL 7,6474,euro/TL 9,3343 seviyesinden işlem gördü.

Yurt dışı piyasaların tatil olduğu yeni günde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) faiz kararı yakından takip edilecek.

TCMB yılın son Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısını düzenleyecek. AA'nın anketinde ekonomistlerin çoğu faiz artışı beklerken artış oranı öngörüsü 75 baz puan ile 200 baz puan arasında farklılık gösteriyor. Foreks anketinde ise gösterge haftalık repo faizinin yüzde 15,00 seviyesinden yüzde 16,50 seviyesine yükseltileceği yönünde oluştu. Ankete katılan 23 ekonomistin 21'i faiz artırımı kararı alınacağı, 2'ü ise faizin sabit bırakılacağı görüşünü savundu. TCMB'nin kararı her zaman olduğu gibi saat 14.00'te açıklanacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle yaptırımların önünü açan ve 740 milyar dolarlık savunma bütçesini içeren 2021 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısını veto etti.

Avrupa Birliği'nden bir yetkili, Britanya ile AB arasında Brexit sonrası dönem için bir ticaret anlaşmasına varıldığı yönünde açıklamanın sabah saatlerinde gelmesinin beklendiğini söyledi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkede Güney Afrika’dan gelen 2 kişide korona virüsün mutasyona uğramış ve daha da hızlı yayılan başka bir türünün tespit edildiğini duyurdu.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Başkanı Trump'ın Kongre'den geçen 740 milyar dolar büyüklüğündeki savunma bütçesini veto etmesine tepki gösterdi.

YURT İÇİ PİYASALAR

TCMB yılın son Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısını düzenleyecek. TCMB'nin kararı her zaman olduğu gibi saat 14.00’te açıklanacak.

TCMB finansal hizmetler güven endeksi ve haftalık para ve banka istatistikleri de faiz kararının ardından izlenecek veriler olacak (14.30). Önceki hafta içerisinde hisse senedi piyasasında 41 milyon dolar, tahvil piyasasında ise repo işlemleri hariç 95 milyon dolarlık net yabancı girişi yaşandı.

Dün düzenleneceği açıklanan ancak daha sonra ertelenen Korona virüs Bilim Kurulu toplantısı bugün gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Korona virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapacak (19.00).

TBMM Genel Kurulunda, Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Yurt dışı piyasaların büyük kısmı Noel nedeniyle kapalı olacak.

SEC Başkanı Clayton, görevini bırakıyor

Trump, Türkiye'ye yaptırımları da içeren bütçeyi veto etti

Türkiye'nin günlük korona virüs tablosu açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum24 Aralık 2020 11:06

    Bir ara piyasaların istediği faizi vermeyince ekonomiden anlamamakla itham edilen  Albayrak ı  hayırla anıyorum!  Allah yar ve yardımcın olsun!    Öyle ya da böyle bu faizleri buralarda önünün kesilmediğini farz edelim;  enflasyon rakamları ne hale gelirdi.  Maalesef Kapital  sistem çok rezil bir şey eninde sonunda  ekonomileri alt üst ediyor!  Tıpkı kelime oyunları ile süslenmiş Komünizm,  Faşizm ve Emperyalizm   gibi.  

  • fuat24 Aralık 2020 09:19

    faiz arttir bak haaaa , dovizi costururuz tehdidinden baska bir sey degil , ozellikle bir iki medya sanki bunlarin tamamen sozculugunu yapiiyor !!!

  • Faiz lobisi24 Aralık 2020 08:32

    Biz çok Oburuz istedikçe isteriz yapmıştık bir kere ver ver ver ver