E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar dünkü yükseliş sonrası güne sakin başladı---

Kurlar dünkü yükseliş sonrası güne sakin başladı

Kurlar dünkü yükseliş sonrası güne sakin başladı
28 Mayıs 2021 - 08:49 borsagundem.com

Dün 8,54'e kadar yükselerek 8,58'deki tarihi zirvesine yaklaşan dolar/TL, bu sabah saatlerinde 8,49-8,50'ler düzeyinde değerleniyor. Euro/TL için de işlemler 10,35 civarından gerçekleşiyor. S&P Raporu ve veri akışı izlenecek

Dün piyasaların kapanışına doğru hareketlenen dolar/TL 8,54'e kadar yükselirken 8,58'deki tarihi seviyelerine bir adım daha yaklaştı. Dünkü yükseliş sonrası günü 8,50'nin hemen altında tamamlayan dolar/TL bu sabah saatlerinde de 8,49-8,50 seviyelerde el değiştiriyor. Euro/TL ise 10,43 ile rekor tazeledi. Bu sabah saatlerinde euro/TL, dünkü kapanışın yüzde 0,3 civarı altında 8,35'lerde işlem görüyor.

Haftanın son günü yurt içinde yoğun veri gündemi bulunuyor. Standard and Poors'un(S&P) olası Türkiye raporu beklenecek.  Küresel piyasalarda ise Biden'ın bugün açıklayacağı 6 trilyon doları bulması beklenen ABD'nin 2022 yılı mali bütçesi takip edilecek. Gündemin diğer önemli başlıkları da şu şekilde:

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, ülkesinin Açık Semalar Anlaşması’na geri dönmeyeceğini Rusya’ya bildirdi.

New York Times gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre federal savcılar, mevcut ve eski Ukrayna hükümet yetkililerinin ABD'de Kasım 2020'de yapılan başkanlık seçimine kanunsuz müdahaleleri olup olmadığını soruşturuyorlar.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Joe Bideni'in 2022 mali yılı için bütçe planının ABD'nin borcunu yıllık GSYH'nın üzerine çıkaracağını,  ancak borçlardaki bu artışın enflasyonist baskılara katkı yapmayacağını savundu.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, işgücü piyasasının hali hazırda pek çok kişinin öngördüğünden daha sıkı olduğunu savunarak Fed’in ekonomiye sağladığı desteği azaltması çağırısını tekrarladı.

ABD'de Senato, Çin ile teknoloji alanında ABD'nin rekabet gücünü artırmak amacıyla hazırlanan yasama paketinin nihai oya sunulmasının yolunu açtı.

Kansas City Fed, her yıl ev sahipliği yaptığı ve merkez bankacıları bir araya getiren Jackson Hole sempozyumunu bu yıl "yüz yüze" gerçekleştireceğini duyurdu. Sempozyum, korona virüs salgını nedeniyle geçen yıl online olarak gerçekleştirilmişti.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi verilerini açıklayacak. Endeks Nisan ayında yüzde 5,1 düşüşle 93,9 seviyesine gerilemişti.

TÜİK ayrıca dış ticaret ve Hizmet Üretici Fiyat Endeksini açıklarken, TCMB uluslararası rezervler verilerini yayımlayacak (10.00).

Standard and Poors(S&P), Türkiye ile ilgili bu yılın ikinci raporunu açıklayabilir. S&P'nin takviminde Türkiye için rapor açıklama tarihi 28 Mayıs olarak görülüyor. Ancak S&P, takvimde yer alan tarihlerde bir rapor açıklamayıp, pas geçebiliyor. S&P'nin Türkiye için kredi notu "Durağan" görünüm ile "B+" seviyesinde bulunuyor. Foreks’in düzenlediği ankette kredi notu ve görünümde değişiklik olmayacağı tahmin edildi.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da Euro Bölgesi Ekonomik Görünüm Endeksi (12.00) günün en önemli verisi olacak. Bölgede Ekonomik Görünüm Endeksinin 110,3 puandan 112,8 puana çıkacağı tahmin ediliyor.

ABD'de kişisel gelirler ve tüketim, öncü mal ticaret dengesi (15.30), Michigan Tüketici Güven Endeksi (17.00), Baker Hughes sondaj kule sayısı (20.00) verileri takip edilecek.

Günün önemli şirket haberleri 28/05/2021

 

Vakko ve Aksigorta sorusu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)