E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 28/05/2021---

Günün önemli şirket haberleri 28/05/2021

Günün önemli şirket haberleri 28/05/2021
28 Mayıs 2021 - 08:30 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, yeni projeleri, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler... Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#AEFES ANADOLU EFES - Yurtdışında 1 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında BNP Paribas, Citigroup, HSBC Bank ve J.P. Morgan’ın yetkilendirildiği açıklandı.

SPK'dan 2 bedelli ve 2 bedelsiz başvurusuna onay

 

#ATATP ATP TİCARİ BİLGİSAYAR - Şirket paylarının halka arzında talepler bugün toplanacak.

#ARCLK ARÇELİK -
- Şirketin Bolu'da Yüzey İşlem Hattı Tank Kapasite Artışı Projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı medyada yer aldı.
- Yurtdışında 5 yıl vadeli 350 milyon euro tutarında tahvil ihraç edildi.

#AKYHO AKDENİZ YATIRIM HOLDİNG - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 150 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında Ticaret Bakanlığı’na başvuru yapıldığı açıklandı.

#AKSEN AKSA ENERJİ -
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin YEKA GES-3 ihalesinde, şirketin Yozgat - 2 (15 MW) ihalesi için 19,9 Kuruş / kWh ile en teklifin verilerek ihalenin kazanıldığı açıklandı.
- JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun "AA- (Trk) / (Stabil Görünüm)" ve Kısa Vadeli Ulusal Notunun "A-1+ (Trk) / (Stabil Görünüm) " belirlendiği açıklandı.

#BOBET BOĞAZİÇİ BETON - Şirket paylarının halka arzında talepler bugün toplanacak.

#BJKAS BEŞİKTAŞ - Şirketin Ziraat Bankası, HALKB ve DenizBank’tan oluşan konsorsiyum ile Mart ayında imzaladığı Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi kapsamında yapılandırmanın ön koşullarının yerine getirildiği ve bankalara olan borçluluğunun yeniden yapılandırmasının tamamlandığı açıklandı.

#BMSCH BMS ÇELİK - Şirket payları Borsa’da Satış Yöntemi ile Pazartesi ve Salı günü halka arz edilecek.

Türkiye'nin çelik gücü BMS Çelik Hasır borsaya geliyor

#DNISI DİNAMİK  ISI -
- Tire OSB’de inşa edilecek olan yeni Elastomerik Kauçuk Köpüğü Yalıtım Malzemeleri Üretim Tesisinde kullanılmak üzere 1,4 milyon euro tutarındaki Ekstrüzyon ve Vulkanizasyon Fırını ve Ekipmanları alımına ilişkin sözleşme imzalandığı açıklandı.
- Tire OSB’de inşa edilecek olan yeni Elastomerik Kauçuk Köpüğü Yalıtım Malzemeleri Üretim Tesisinde kullanılmak üzere 750.000 dolar tutarındaki Hamurhane Ekipmanları alımına ilişkin sözleşme imzalandığı açıklandı.

#DARDL DARDANEL - Yunanistan'da kurulu G. Kallimanis S.A.'nın satın alınmasına, G.Kallimanis S.A.’nın 6 bankaya olan yaklaşık 62,3 milyon euro tutarlı borçlarının, toplam 6 milyon eurosunun ödenerek teminatları ile beraber alacaklarının şirkete devrini sağlayan Alacak Devir Anlaşmasının imzalanmasına, G. Kallimanis S.A.'nın devri amacı ile Yunan mahkemelerine müracaat edilmesine karar verildiği açıklandı.

#DENGE DENGE HOLDİNG - Şirketin iştiraki Fer Gayrimenkul’ün sahibi olduğu Premier Kampus'ün bir bölümünün otel olarak düzenlenmesi ile ilgili olarak Franchise anlaşması yapılması amacıyla, Radisson Hospitality Belgium SRL/BV ile Fer Gayrimenkul arasında Niyet mektubu imzalandığı açıklandı.

#DGKLB DOĞTAŞ KELEBEK - Şirketin, 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2020 Araştırması sonuçlarına göre 116 basamak yükseldiği medyada yer aldı.

#DOAS DOĞUŞ OTOMOTİV - 500 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#ENJSA ENERJİSA - Şirketin Linyit Ocağı Kapasite Artışı Projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı medyada yer aldı.

#ESEN ESENBOĞA ELEKTRİK-
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin YEKA GES-3 ihalesinde, şirketin %100 bağlı ortaklığı Margün Enerji’nin Osmaniye - 2 (15 MW) ihalesi için 18,20 Kuruş / kWh ile en teklifin verilerek ihalelerin kazanıldığı açıklanırken, şirketin 15 MW GES lisansını almaya hak kazandığı belirtildi.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin YEKA GES-3 ihaleleri kapsamında, Margün Enerji’nin bu yarışmalar sonucunda 105 MWac kapasite almaya hak kazandığı ve tamamlanan yarışmalar sonunda en çok kapasiteye hak kazanan firma olduğu açıklandı.

Naturel Enerji ve Esenboğa Elektrik’in büyük başarısı

 

#EMKEL EMEK ELEKTRİK - Sermaye artırımından elde edilen 50,8 milyon TL fonun borç ödemelerinde kullanıldığı açıklandı.

#FONET FONET BİLGİ TEKNOLOJİLERİ - Türksat Uydu Haberleşme tarafından yapılan "KKTC Sağlık Bilgi Sistemi Projesi Hizmet Temini" ihalesinin 3,1 milyon dolar bedel ile şirket lehine sonuçlandığı ve imza aşamasına geçildiği açıklandı.

#FROTO FORD OTOSAN -
- Şirket tarafından kurumsal girişim sermayesi şirketi 'Driventure'un kurulduğu medyada yer aldı.
- Şirketin 2021'de enflasyonun üzerinde kar beklediği medyada yer aldı.

#GARAN GARANTİ BANKASI - 99 gün vadeli 565,2 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#HALKB HALK BANKASI - 91 gün vadeli 70,5 milyon TL ve 91 gün vadeli 647,5 milyon TL tutarlarında bono ihraç edildi.

SPK yüksek getiri vaadiyle yatırımcıları kandıran 3 kişiyi yakaladı

#HUBVC HUB GİRİŞİM - Optiyol Inc.'e 250.000 dolar yatırım yapıldığı açıklandı.

#ISCTR İŞ BANKASI -
- 151 gün vadeli 550 milyon TL tutarında bono ihracı için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
- 300 milyon dolar ve 544,7 milyon euro olmak üzere 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlarken, kredinin maliyeti ABD Doları ve Euro cinsinden sırasıyla Libor+%2,50 ve Euribor+%2,25 olarak açıklandı.

#IZTAR İZ HAYVANCILIK TARIM -
- Şirket kayıtlı sermaye tavanının 25 milyon TL’den 190 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
- Şirketin Yatırım Holding statüsüne dönüşmesine karar verildiği ve nemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği kapsamında ayrılma hakkı kullanım fiyatının pay başına 20,52 TL olarak belirlendiği açıklandı.

#IZDMC İZMİR DEMİR ÇELİK - Çelikhane üretim kapasitesinin 1.400.000 ton/yıldan 2.800.000 ton/yıla çıkarılması için teknik proje çalışmaları ve diğer araştırmaların yapılmasına karar verilmesi sonrasında teknik proje çalışmalarının tamamlandığı ve yatırımın ana ekipmanlarına ilişkin ön sözleşme görüşmelerine başlandığı açıklandı.

İzmir Demir Çelik'ten dev yatırım hamlesi

#KAREL KAREL ELEKTRONİK - Kayıtlı sermaye sistemine geçiş için yapılan başvuru SPK tarafından olumlu karşılandı.

#KARSN KARSAN - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 900 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’da da onaylandı.

#KLKIM KALE KİMYA - Şirket tarafından 10.000 euro sermayeli Fransa'da, "Kalekim France" unvanlı şirket kurulmasına karar verildiği açıklandı.

#MERKO MERKO GIDA - Sermaye artırımından elde edilen fonun 14,4 milyon TL’sinin tasfiye edilecek dövizli borçlarda 4,2 milyon TL’sinin tesis ve altyapı yatırımlarında, 8 milyon TL’sinin işletme sermayesinde, 31 milyon TL’sinin ise finansal duran varlık alımında kullanıldığı açıklandı.

#NUGYO NUROL GMYO - 400 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

#OSTIM OSTİM ENDÜSTRİYEL YATIRIM - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 135 milyon TL’den 765 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

SPK'dan Marka Yatırım Holding'le ilişkili 6 isme suç duyurusu

#SEKUR SEKURO PLASTİK - 3,1 milyon euro bedelli makine hattının deneme üretiminin tamamlanıp , yeni makinenin ürün üretimi için devreye alındığı açıklandı.

#SKBNK ŞEKERBANK - Fitch tarafından bankanın tüm kredi notlarının ve görünümlerinin teyit edildiği açıklandı.

#TATGD TAT GIDA - Saha Kurumsal tarafından şirketin uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunun, kısa vadeli ulusal kredi derecelendirme notunun görünümünü teyit edildiği açıklandı.

#TRILC TURK İLAÇ VE SERUM - Şirketin Rus Covivav aşısının üretimi için Mutabakat Anlaşması imzalandığı açıklandı.

#VAKBN VAKIFBANK - 119 gün vadeli 288,4 milyon TL, 176 gün vadeli 200 milyon TL, 364 gün vadeli 600 milyon TL tutarlarında bono ihraç edildi.

#YATAS YATAŞ - Şirket paylarının geri alınmasına ve 14.979.839 adet pay için 449,4 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildi. 

SPK'dan 4 şirketin halka arz başvurusuna onay çıktı

HALKA ARZ ONAYLARI

#BMS Çelik ’in 15.500.000 adet payının pay başına 4,87 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.

#Oyak Yatırım ’ın 32.900.000 adet payının pay başına 18,65 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.

#Ünlü Yatırım Holding ’in 45.532.979 adet payının pay başına 6,90 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.

#Başkent Doğalgaz ’ın 175.000.000 adet payının pay başına 9,72 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.

SPK, 37 izinsiz internet sitesine yaptırım uygulayacak

PAY ALIM/SATIM - SERMAYE/ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİM

#AGYO ATAKULE GMYO - Şirket sermayesinin 231 milyon TL’den %14 oranında bedelli olarak 32,3 milyon TL nakden artışla 263,3 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#BNTAS BANTAŞ - Şirket sermayesinin 80,6 milyon TL’den %50 oranında bedelsiz olarak 40,3 milyon TL artışla 120,9 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

#EUKYO EURO KAPITAL YO - Ege Sigorta tarafından 4,50 - 4,65 TL fiyat aralığından 252.428 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %2,93’e geriledi.

#GEDIK GEDİK YATIRIM - Şirket sermayesi bugün 120 milyon TL’den %110 oranında bedelsiz olarak 132 milyon TL artışla 252 milyon TL’ye yükseltilecek olup, düzeltilmiş pay fiyatı 8,7619 TL’ye karşılık gelmekte.

#GEDZA GEDIZ AMBALAJ - Şirket sermayesinin 11,7 milyon TL’den %100 oranında bedelsiz olarak kar payından 11,7 milyon TL artışla 23,3 milyon TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’un onayına sunulacak.

#HLGYO HALK GMYO - Şirket sermayesi 1 Haziran’da 970 milyon TL’den %5,15 oranında bedelsiz olarak 50 milyon TL artışla 1,0 milyar TL’ye yükseltilecek.#KUTPO - Abdullah Taşkın tarafından 648.005 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %460’a geriledi.

#LKMNH LOKMAN HEKİM - Şirket sermayesinin 24 milyon TL’den %50 oranında bedelsiz olarak 12 milyon TL artışla 36 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#OSMEN OSMANLI MENKUL - Genel Müdür Yardımcısı Bora Bekit tarafından 28,00 TL fiyattan 1.814 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,45’e geriledi.

#ULAS ULAŞLAR TURİZM - Tevfik Mutlu Ulaş tarafından 4,83 - 4,89 TL fiyat aralığından 100.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %8,49’a geriledi.

#YAPRK YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİĞİ - Şirket sermayesinin 7,1 milyon TL’den %100 oranında bedelsiz olarak 7,1 milyon TL artışla 14,2 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#ZRGYO ZİRAAT GMYO - Ziraat Portföy tarafından 1,60 TL fiyattan 16.450.093 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,28 

#YESIL YEŞİL YATIRIM HOLDİNG - Şirket sermayesinin 6,7 milyon TL’den %3.085 oranında bedelli olarak 208,2 milyon TL nakden artışla 215 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay28 Mayıs 2021 22:29

    Borsamızda işlem gören şirketlerin hissedarların zararları hiçbirşey yapılamıyor işe zararı nispetinde bedelsiz lot vermiş olsa hem güven oluşur hem hissedarların hisse değerleri normale döner.Bunlar yapılabilir.Sürekli bedelliye onay vererek insanlar soydurulmamalı.Borcu öde sonrada kenara çekil yatırımcını düşünme bu yaklaşım şirketlere de zarar verir.Yatırımcılar olmasa bu bankalar şirketler neye yarar bir düşünsünler.İnsanları kandırmayı bırakın.Yarın hisselerinizi alacak adam bulamayacaksınız.Hayatta en önemli şey GÜVEN.Gerisi hikaye.

  • Uzay28 Mayıs 2021 17:33

    Borsamızı güvensiz bir ortam oluşturarak vatandaşın birikimleri hisselerde yüzde 50 yüzde 70 civarlarında eritilmiş zengin babalar iyice zenginleştirilmiştir.Burada şirket sahipleri Spk ülke yönetimi sessiz.2023ten öncede birşey beklemek hayal.