E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda risk iştahı toparlanmaya başladı---

Küresel piyasalarda risk iştahı toparlanmaya başladı

Küresel piyasalarda risk iştahı toparlanmaya başladı
08 Mayıs 2023 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Cuma günü açıklanan nisan ayı ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası küresel piyasalarda risk iştahının toparlanmaya başladığı görüldü. Verinin piyasaları tatmin etmesi, resesyon endişelerinin de azalmasını desteklerken, aynı zamanda bankacılık hisselerindeki toparlanmada, ABD borsalarının yükselişini sağladı. Yeni haftaya başlarken, bugünün veri takviminde ikincil düzey veriler takip edilecek. Yurt içinde ise seçimle ilgili gelişmeler izlenebilir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 17:00 ABD Toptan Stoklar Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam rakamları ve ortalama saatlik kazançlar beklentilerin üzerinde gelirken, işsizlik oranı %3,4’e geriledi. Açıklanan veri istihdam cephesinde güçlü seyrin devam ettiğini gösterdi. Hisse piyasalarında pozitif fiyatlama öne çıkarken, tahvil faizlerinde yükseliş kaydedildi. Son günlerde satıcılı seyrin kaydedildiği BIST-100 Endeksi son işlem günü %1,86’lık kayıpla 4.400,76 puandan tamamladı. ABD borsaları günü pozitif kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında alıcılı seyir hâkim. Avrupa borsalarının güne zayıf açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 19,49 – 19,50 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 19,50’li seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Haftanın son işlem gününe yatay bir açılış ile başlayan BIST-100 Endeks’i gün boyu satış baskısı altında kalarak % 1,86 değer kaybıyla kapanış gerçekleştirdi. Hacmin kısmen düşük kaldığı endeks 200 günlük hareketli ortalamasına kadar geri çekildi. Haftanın ilk iş gününe endekste volatil bir açılış beklemekteyiz. Teknik olarak gün içinde 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 4.380 ilk destek olarak takip edilebilir. Bölge altında kalıcılık olması durumunda 4.355 ve yıl içi dip seviye olan 4.311’e kadar geri çekilme beklenebilir. 4.311 altına sarkması durumunda ise satışların derinleştiği görülebilir. Tepki alımlarında 4.455 ve 4.520 dirençler olarak takip edilebilir. BIST 100 Endeks’inde kısa vadede 4.520 puan altında kalındığı sürece yükselişlere karşı temkinli olunmalıdır.

Belirsizlikler çözüm sürecine giriyor

 

Bakır, düşük stokların desteği ile toparlandı

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)