E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda önemli gelişmeler---

Küresel piyasalarda önemli gelişmeler

Küresel piyasalarda önemli gelişmeler
05 Kasım 2014 - 09:06 borsagundem.com

A1 Capital tarafından hazırlanan önemli gelişmeler raporunda küresel gelişmeler başlıklar halinde incelendi

''ÖNEMLİ GELİŞMELER

Fed/Bullard: ABD diğer ülkelere göre 'refah adası'
St. Louis Fed Başkanı James Bullard ABD'nin küresel büyümede yavaşlama görüldüğü bu dönemde 'refah adası' gibi olduğunu belirtti. Fox Business Network'e konuşan Bullard, ABD'nin ekonomik görünümü konusunda iyimser olduğunu ve bu yıl için yüzde 3'lük büyüme tahmininin tutacağını öngördü. Bullard "Şu an iyi durumdayız ve önümüzdeki sene para politikasında normalleşmeye başlayabiliriz" dedi.

ABD'de ticaret açığı beklentiden kötü
ABD'de ticaret açığı, ihracatın rekor sonrasında biraz gevşemesi ile Eylül'de genişleyerek, zayıflayan küresel büyümenin ABD ekonomisine olumsuz yansıdığını gösterdi. Ticaret açığı yüzde 7.6 artarak 43 milyar dolar ile Mayıs'tan bu yana en yükseğe ulaşırken, Ağustos'ta 40 milyar dolar seviyesindeydi.

Avrupa Komisyonu büyüme tahminini düşürdü
Avrupa Komisyonu, Euro Bölgesi'ndeki büyük ekonomilerin son altı yılda yaşanan iki resesyon sonrasında borç krizinin etkilerini atlatmakta zorluk yaşaması ile, Bölge'nin büyüme tahinini düşürdü.  Brüksel merkezli Komisyon, Euro Bölgesi'nin bu yıl yüzde 0.8, 2015'te ise yüzde 1.1 büyüyeceği tahmininde bulunurken, Mayıs ayındaki önceki rakamlar sırasıyla yüzde 1.2 ve yüzde 1.7 seviyesindeydi. Komisyon ayrıca Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın da büyüme tahminini düşürdü ve Euro Bölgesi'nde enflasyonun AMB'nin beklediğinden de zayıf olacağını belirtti.

Moody's: Türkiye'nin görünümü daha zayıf
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin büyüme görünümünün 2010-2013 dönemine göre daha zayıf olduğunu bildirdi. Moody's tarafından yayımlanan raporda, dış kırılganlığın Türkiye'nin ülke notu ve şirket profilleri üzerinde baskı yarattığı söylenirken, fon akımının zayıflamasının şirketlerin fonlara ulaşımını zayıflatacağı ifade edildi.

AB Komisyonu: "Türkiye bu yıl yüzde 2,8 büyüyecek"
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye'nin 2014 yılında yüzde 2,8 büyümesini bekliyor. AB Komisyonu tarafından yayınlanan, "2014 Sonbahar Avrupa Ekonomik Tahminleri" raporunda Türkiye büyümesinin 2014 yılında yüzde 2,8, 2015 yılında yüzde 3,3 ve 2016 yılında yüzde 3,7 olacağı öngörüldü.

ABD'de fabrika siparişleri geriledi
ABD'de fabrika siparişleri Eylül ayında yüzde 0.6 geriledi. . Siparişler bir önceki ayda yüzde 10 gerileme kaydetmişti. Ulaşım hariç siparişler Ağustos'ta değişiklik göstermemesinin ardından Eylül'de de sabit kaldı. Savunma hariç siparişler ise Eylül ayında yüzde 0.6 gerilerken, Ağustos'ta da yüzde 10.3 gerileme kaydetmişti.

AB Komisyonu: Yunanistan resesyondan çıktı 
Avrupa Komisyonu, Yunanistan'ın gayri safi yurtiçi hasılasının ikinci çeyrekte mevsimsellikten arındırılmış olarak büyüdüğünü belirterek, Avrupa'daki borç krizinin merkezindeki ülkenin 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşadığı en kötü resesyonu sonlandırdığını ortaya koydu.

Merkez bankası başkanları Draghi'den şikayetçi
AMB'den kaynaklar, euro bölgesini oluşturan ülkelerin ulusal merkez bankaları başkanlarının başkan Mario Draghi'nin kararlarını gizlediği yönetim stili ve yürüttüğü düzensiz iletişimden kaynaklanan rahatsızlıklarını bugün kendisine ileteceklerini söyledi. Reuters'ın haberine göre ulusal merkez bankası başkanlarınınAMB yönetiminin daha eşitlikçi olarak yapılması konusunda Draghi'ye fikirlerini aktaracaklarını iddia ettiler.

ABD'de Cumhuriyetçiler Senato'nun kontrolünü ele geçirdi
ABD'de dün gerçekleştirilen ve Senato'nun üçte birinin yenilendiği ara seçimde Cumhuriyetçiler, Demokratları ağır bir yenilgiye uğrattılar. Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'da da çoğunluğu ele geçirdiler. Cumhuriyetçiler 8 yıldır ilk kez
Senato'da çoğunluğu sağladılar.

BOJ/Kuroda, "Fiyat istikrarı hedefimizi yakalayacağız"

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, enflasyonun BOJ'un yüzde 2 olan fiyat istikrarı hedefine 2015 mali yılı içinde bir zamanda ulaşmasını beklediğini ve BOJ'un geçtiğimiz hafta açıkladığı parasal genişleme artırımının buna yardım edeceğini söyledi. Kuroda ayrıca, hiçbir merkez bankasının yüzde 2 enflasyonu 2 yıllık bir süreçte tam olarak başaramayacağını ancak, bir takvim ortaya konmasının önemli olduğunu, çünkü bunun hane halkları ve şirketlerin davranışlarını etkileyeceğini vurguladı.

Çin'de hizmet sektörü Ekim ayında zayıflama gösterdi 

HSBC tarafından hazırlana Hizmet Sektörü Satın alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerine göre Çn'in hizmet sektörü Ekim ayında zayıflama gösterdi. Konut sektörüne ilişkin endişelerin etkisi ile HSBC hizmet sektörü PMI Ekim ayında, Eylül ayındaki 53,5 puandan 52,9 puana geriledi. Hizmet sektörü PMI, Ekim ayında son 3 ayın en düşük seviyesine gerilerken, yeni işler alt endeksi 53,2 puandan 53,1 puana geriledi. İstihdam ve devam eden işler alt endeksleri ise yükseliş gösterdi.''
A1 Capital
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)