E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda negatif seyir izleniyor---

Küresel piyasalarda negatif seyir izleniyor

Küresel piyasalarda negatif seyir izleniyor
23 Mart 2021 - 08:55 borsagundem.com

Yeni günde Asya borsaları ile ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde düşüşler yaşanıyor.

Asya-Pasifik bölgesindeki neredeyse tüm borsalarda aşağı yönlü bir hareket hâkim ve Çin'in önde gelen hisse senedi endekslerinde yüzde 1'in üzerinde düşüşler var.

ABD piyasalarında ise dün Hazine kâğıdı getirilerinin gerilemesinin etkisi ile yaşanan yukarı hareketin ardından bu sabah düşüşler gözleniyor.

Analistler, Biden'in altyapı paketinin 3 trilyon büyüklüğünde olacağı haberleri olumlu bir hava estirse de yine Biden yönetiminin vergi politikalarına yönelik endişeler satışlarda rol oynuyor. Biden yönetiminin 1993'den bu yana ilk büyük federal vergi artırımını yapma planlarının şirketlerin karları üzerinde kısa vadede baskı yaratacağı endişeleri fiyatlanıyor.

Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 59 puan, yüzde 0,18, S&P 500 vadeli endeksi 7,75 puan, yüzde 0,20 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi 50,5 puan yüzde 0,39 eksideler.

Avrupa borsaları da Almanya'nın korona virüs tedbirlerini uzatma,  paskalya döneminde daha sıkı tedbirler alma kararının etkisi ile aşağı yönlü bir seyir izliyorlar.

FTSE 100 vadeli endeksi yüzde 0,55, FDAX yüzde 0,26 ve Eurostoxx 50 yüzde 0,27 eksideler.

Asya borsaları karışık seyirde

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Borsada açığa satışla ilgili yeni tedbir

Günün önemli şirket haberleri 23/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)