E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalar kazançlarını geri verdi---

Küresel piyasalar kazançlarını geri verdi

Küresel piyasalar kazançlarını geri verdi
01 Eylül 2020 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Türkiye Ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde %9,9 oranında daralma kaydederken, açıklanan rakam piyasa beklentisi olan %10,70'lik daralma tahmininden daha iyi gerçekleşti. Tiktok'un ABD operasyonlarını satma girişimine Çin'den yasal engel gelirken, iki ülke ilişkileri izlenmeye devam edilecek. Veri akışları ve salgın kaynaklı gelişmeler de gündemdeki yerini koruyor. Bugün küresel çapta açıklanacak imalat PMI rakamları fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Asya tarafında açıklanan ekonomik verilerin katkısıyla haftaya hafif alıcılı bir seyirle başlayan küresel hisse piyasaları gün içinde kazançlarını geri vererek satıcılı bir seyir izledi. Bugün küresel çapta açıklanacak imalat PMI rakamları yakından izlenecek. Zayıf görünümün devam ettiği BIST-100 Endeksi günü %1,99'luk düşüşle 1.078,61 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne karışık bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,35 - 7,36 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 7,34'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 geçtiğimiz haftadan kalan satıcılı görünümünü devam ettirdi. Günün büyük bir bölümünde yurtdışı piyasalar pozitif seyrederken satışların görüldüğü endekste, akşam saatlerine yakın yurtdışında da satışların görülmesiyle birlikte düşüş sertleşti. Gelen satışlarla birlikte endeks son haftalarda oluşan konsolide kanalının alt bandının bulunduğu 1.077 ve 100 günlük ortalamanın bulunduğu 1.075 bölgesi test edildi. Bu bölge son zamanlarda bahsettiğimiz üzere en kritik destek bölgesi. Endeks bu seviyelerin üzerinde tutunamaz ise satışların sertleşerek geçtiğimiz aybaşında gördüğümüz dip seviyelerin gündeme geldiği görülebilir. Yukarıda ise 1.102 ve 1.113 kısa vadeli dirençler iken 1.122 izlediğimiz kritik nokta olmaya devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)