E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar kararsız seyrediyor---

Küresel piyasalar kararsız seyrediyor

Küresel piyasalar kararsız seyrediyor
27 Aralık 2016 - 09:20 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Noel tatili sonrası bazı büyük piyasaların açılması ile birlikte yönsüz seyrediyor

Yen, bazı büyük finans piyasalarının Noel dolayısıyla uzayan haftasonu tatili sonrası yeniden açılması ile birlikte dört günlük yükselişini sonlandırırken, petrol dört ayı aşkın sürenin en uzun yükseliş dönemini daha da genişletti.

Yen, önceki dört seansta yüzde 0.7 tırmandıktan sonra geriledi. Diğer para birimlerinin büyük kısmı da dolar karşısında zayıfladı. Endonezya rupisi bu seyrin dışında hareket ederek dolar karşısında yüzde 0.2 yükseldi. Ham petrol, OPEC ve diğer üreticilerin üretim kısıntısına başlamasından önce yükselişini yedinci güne taşıdı. Japonya ve Çin'de hisse senetleri dalgalı seyretti. Avustralya, Yeni Zelanda ve Hong Kong'da piyasalar Salı günü tatil nedeniyle kapalı. ABD ve Avrupa piyasalarının büyük bölümü Pazartesi günkü tatilin ardından bugün açılacak.

Finans piyasalarının oldukça volatil bir yılı kapatmaya hazırlanmaları ile birlikte, işlemlerin bu hafta düşük kalması bekleniyor. Piyasaların İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı (Brexit) ve Donald Trump'ın ABD başkanlık seçimini kazanması gibi şokları yaşadığı bu yıl, ABD hisse senetleri rekor zirveler yakınında seyrederken, dolar birkaç yılın en yüksek seviyesine çıktı ve petrol 17 ayın zirvesini gördü.

Tokyo'da Daiwa Securities Co. kıdemli stratejisti Hideyuki Ishiguro, "Finans piyasaları Donald Trump'ın başkanlığına ilişkin beklentileri fiyatlamış görünüyor ve yeni başkanın gerçek politikalarını dikkate alan bir duruma doğru yöneliyor," dedi ve "Denizaşırı piyasaların kapalı olmasından dolayı piyasa katılımcıları da fazla yok" şeklinde görüş bildirdi.

Para Birimleri

*Dolar önemli para birimlerinin çoğu karşısında yükseldi ve Bloomberg Dolar Spot Endeksi 10 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü.

*Yen dolar karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 117.40 seviyesine geldi. Japon yeni geçen hafta yüzde 0.5 kazanmasına karşın bu yıl halen Ağustos ayındaki zirvesinin yüzde 15 altında.

*Güney Kore wonu dolar karşısında, Pazartesi günü itibariyle son dokuz seansta ilk kez yükselmesinin ardından yüzde 0.4 zayıfladı.

Emtia

*Ham petrol fiyatları New York'ta yüzde 0.2 yükselerek varil başına 53.12 dolara tırmandı. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, geçen hafta yaptığı açıklamada, arz kısıntılarının aşırı arz durumundaki piyasanın tekrar dengelenmesine yardımcı olması ile birlikte, fiyatların gelecek yıl toparlanmaya hazırlandığını kaydetti. OPEC ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu 11 üretici ülke, Ocak ayından itibaren üretimi günlük 1.8 milyon varil düşürme kararı almıştı.

*Altın yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,136.80 dolara çıkmasına rağmen halen Şubat ayından bu yana en düşük seviyesi yakınında seyrediyor

Hisse Senetleri

*Japonya'da Topix Endeksi Tokyo saati ile 13:00'te yüzde 0.1 yukarıda seyrediyordu. Gösterge endeks bu yıl yüzde 0.5 aşağıda seyrederken, Nikkei 225 Endeksş yüzde 2.1 yükseldi. Salı günü açıklanan veriler, Japonya'da tüketici fiyatlarının Kasım ayında düşrüğünü gösterdi. Öte yandan analistler zayıf yen ve yüksek petrol fiyatlarının gelecek yıl ılımlı bir enflasyon artışı getirmesini bekliyor.

*Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.2 yükseldi ve çıkışını üçüncü güne taşıdı.

*Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, kamu harcama planlarına bağlı olarak inşaat firmalarındaki yükselişleri enerji hisselerindeki düşüşün dengelemesi le birlikte yatay seyretti. Çin'de sanayi şirketlerinin karları Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14.5 yükseldi. Çin ekonomisi, Aralık ayı öncü göstergelerinin ekonomide bir aksaklık işaret etmemesi ile birlikte yılı güçlü tonda kapamaya hazırlanıyor.

*Jakarta Borsası Bileşik Endeksi yüzde 1 yükseldi ve 9 Aralık'tan bu yana ilk kez yukarı yönde hareket etti.-Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bimeksli18 Ocak 2017 12:18

    Bu kadar ahh alan hak yiyen bir sirket bugun para bulsa ne yazar batısı kesindir. Kimse bir sirketin batmasını istemez ama patronlarda vicdan olsa evini arabasini yatirimlarini ortaya cikarir iscisinin hakettigi paralari oder boyle bir vebalden kurtulur.

  • Çalışan 06 Ocak 2017 22:55

    Daha ne kadar bizleri sallamayi düşünüyorsunuz yazık bunca çalışanı mağdur ediyorsunuz 3 maaş oldu ortada ne tas var nede tasa :((