E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel finans kuruluşuna soruşturma---

Küresel finans kuruluşuna soruşturma

Küresel finans kuruluşuna soruşturma
01 Nisan 2017 - 08:56 borsagundem.com

İngiliz Gümrük ve Gelir İdaresi, küresel bir finans kuruluşuna vergi kaçakçılığı ve kara para aklama şüphesiyle soruşturma başlatıldığını bildirdi

İngiltere Hazinesi'ne bağlı Gümrük ve Gelir İdaresi (HMRC) isim vermeden büyük çaplı küresel bir finans kuruluşuna ilişkin kara para aklama ve vergi kaçakçılığı soruşturması başlatıldığını bildirdi. HMRC'den yapılan açıklamada soruşturmanın dün başlatıldığı, inceleme süreci nedeniyle de kuruluşun adının verilemediği belirtildi.
Açıklamada, “Soruşturmamızın önümüzdeki süreçte derinleşecek ilk kısmında uluslararası finans kuruluşunun kıdemli çalışanlarına ve bazı müşterilerine odaklanılacak.” denildi.
Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı ile etkin bir şekilde mücadele edebilmek için önümüzdeki dönemde soruşturmaların genişleyebileceğine işaret edien açıklamada, “Soruşturmamızın uluslararası boyutu açık bir mesaj veriyor; vergiden kaçmaya çalışanlar için saklanacak yer yok.” ifadesine yer verildi.
İngiltere’de ayrıca halihazırda yaklaşık bin 100 benzer vakanın soruşturulduğu belirtilirken, 2010 yılından bu yana ülke hazinesine yaklaşık 2,7 milyar sterlin kazandırıldığı vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)