E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalar yüzde 15 geri çekilebilir---

Küresel borsalar yüzde 15 geri çekilebilir

Küresel borsalar yüzde 15 geri çekilebilir
03 Ağustos 2021 - 11:35 borsagundem.com

ABD borsalarında bir süredir S&P 500 ve Nasdaq endeksleriyle beraber volatilite de yükseliyor. Ünlü borsa uzmanı Julian Emanuel bunun borsalarda %10 - %15 arası bir geri çekilmeye sebep olabileceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar düzeltme dönemi sinyallerini veriyor olabilir. Geçtiğimiz günlerde S&P 500 ve Nasdaq endeksleriyle beraber korku endeksi olarak da bilinen CBOE Volatilite Endeksi de yükseldi. Sermaye piyasası şirketi BTIG’nin Hisse Senetleri Baş Stratejisti Julian Emanuel borsaların %10 ila %15 arasında bir geri çekilmeye maruz kalabileceğini söyledi.

Emanuel CNBC’ye verdiği röportajda, “Ne zaman 2018’in başına doğru bir gidiş görsek bir düzeltme dönemlerine birkaç haftalık uzaklığımız bulunuyor. Buna benzer en son tecrübemiz geçen eylül ayında gerçekleşmişti. Tarihin tekerrür edeceğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Emanuel ayı piyasası trendlerinin birkaç ay içerisinde oluşacağını belirtiyor. Ünlü borsa uzmanı S&P 500 Endeksi için, “4000 puan seviyesine gerileyebilir” açıklamasında bulundu. Endeks pazartesi günü %0,18’lik düşüşle 4.387,16 puanla kapanmıştı. S&P 500 Endeksi’nin yıllık performansı ise %17’lik yükselişi gösteriyor.

Borsa uzmanı, “Dört ya da beş hafta önce gerçekten de delta varyantından dolayı çok fazla kaygılı değildik. Ekonomik büyümenin beklediğimizden daha düşük olması oldukça büyük bir ihtimal” dedi.

Uzun vadede borsalar için boğa piyasası öngörüsünde bulunan Emanuel kısa vadede ise sağlıklı bir toparlanma sürecine girileceğini düşünüyor. Borsa uzmanına göre bu geri çekilme piyasaların rahatlaması için kilit öneme sahip olacak. Emanuel borsalarda önde gelen hisse senetleri için, “Liderlik pozisyonundaki hisseler aşırı yoğunlaşmış durumda” dedi.

Çin'e yatırım yapmak kalbi zayıf olanlara uygun değil

Borsa uzmanının endişeleri birkaç yüksek sermayeli büyüme odaklı hisselere ve dev teknoloji hisselerine odaklanmış durumda. Emanuel “Her ne kadar daha gidecek çok yolları olsa da bu değerlemelerle bizim görüşümüze göre savunmasız kalmış durumdalar. Özellikle de Çin’deki potansiyel göz önünde bulundurulduğunda joker kartı masaya sürülmüş gibi gözüküyor” dedi.

Önemli miktarda Çin yatırımlarına maruz kalan ABD şirketlerine yönelik çekincelerine rağmen Emanuel bu yatırımları da tamamen göz ardı etmiyor. Emanuel, “Çin’e yatırım yapmak kalbi zayıf olanlara göre bir hamle değil. Opsiyon piyasaları pandemi dipleri boyunca gördüğümüz panik mesajlarını göndermeyi sürdürüyor” dedi.

Pekin yönetimi bir süredir ABD borsalarında listelenen Çin hisselerine yönelik düzenleyici tedbirlerde bulunuyor. Geçtiğimiz ay ünlü ekonomist Stephen Roach Çin ve ABD arasındaki bir soğuk savaşın erken safhalarında olunduğu fikrini belirtmişti.

Ancak Emanuel Çin’e yatırım yapmanın yatırımcıların girmek isteyebileceği bir bahis olduğunu da sözlerine ekledi. Borsa uzmanı Çin’in en ucuz hisselerine yatırım yapmanın ABD’de 25 yıl öncesinde yatırım yapmaya denk olduğunu söyledi.

Julian Emanuel, “Çin bir karşıt oyuncu olarak ilginç bir görünüme sahip. Son aylarda bu alanda hızlı yükseliş vadeden ve Nasdaq hisseleri pahasına girilebilecek kesinlikle çok fazla fırsat var” açıklamasına yer verdi.

Ünlü ekonomistten yatırımcılara soğuk savaş uyarısı

 

Çin, yüzlerce üründe yerli içerik şartı getirdi

 

Bitcoin'de düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salih Mertcan03 Ağustos 2021 14:35

    Büyük fonlar borsalarda % 30 düzeltme bekliyor. Yabancı sermaye bunu diyorsa Borsa İst vb. tekin. Değil demektir. . Kısa vadede riskli

  • Cem ce 03 Ağustos 2021 14:03

    Fiyatlar balon. 2020 Mayıs’tan veri yükseliş. Kar satışları olmadan kar cebe girmez.

  • Mucize Reis : )03 Ağustos 2021 12:04

    Çakal, ABD enflasyon yapacak. kontrollu. usd yada diğer usd bazlı yatırımlar yerine, altına, madenlere geçelim.  o bakımdan enflasyondan değer kaybetmeyiz. bu mantıkla fonlarınıayarladılar raporlarda. şimdi millete ya gelinde biz zatn ayarladık. sizde gelın spekulasyon yapıyoruz. birlikte kazanalım. ama benim maliyet daha düşük : )) dyor kendince. Efnasyona abd liler pek alışkın deıl. x lira otomobıl fiyarı x+usd bazında arttı. ABD liler şaşkın. enflasyon böyle bişe miş diyorlar : ) tarihlerinde görmediler ki.

  • HÜLYA KOBALT03 Ağustos 2021 11:56

    keş nakitteyim keşke %70 düzeltme yapsa.

  • Az kaldı03 Ağustos 2021 12:18

    Yapacak zaten

  • Bika03 Ağustos 2021 11:50

    BIST küresel borsa olmadığından bağlamaz.