E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de düşüş sürüyor---

Bitcoin'de düşüş sürüyor

Bitcoin'de düşüş sürüyor
03 Ağustos 2021 - 11:19 borsagundem.com

Bitcoin, dördüncü gününde de negatif seyrini sürdürüyor. Delta varyantı endişeleri ve regülasyon haberleri düşüşte etkili oluyor.

Bitcoin, yaklaşık 10 günlük yükseliş serisinin ardından düşüşe geçti. Üst üste dördüncü gününde de negatif seyrini Bitcoin, bugün 38 bin doların altını test etti.

Geçen hafta kritik 42 bin dolar direncinin üstünü birkaç kez test eden en büyük kripto para birimi, Chicago Ticaret Borsası (CME) vadeli sözleşmelerinin açılmasının etkisiyle ve yatırımcıların panik satışlarıyla haftaya düşüşle başladı.

Diğer yandan kripto paralara yönelik regülasyon haberleri de düşüşü tetikliyor. ABD'nin düzenleyici kurumu SEC'in Başkanı Gary Gensler, ABD'nin kripto paraları daha sıkı şekilde takip etmek istediğini belirterek, yeni önlemlerin sinyalini verdi.

Suudi Arabistanlı petrol üreticisi Suudi Aramco ise kripto para madenciliği iddiasını reddederek negatif haber akışına katkı sağladı. Düşüşte bütün dünyada yayılımını artıran korona virüsün Delta varyantının yarattığı baskıda etkili oldu

Bitcoin, saat 11.00 itibarıyla yüzde 4'e yakın düşüşle 38.585 dolar seviyesinde işlem görüyor, piyasa hacmide yüzde 46 seviyesinde seyrediyor. Ethereum'daki düşüş ise yüzde 5'e dayandı. Ethereum, 2.490 dolar civarında alıcı buluyor.

En yüksek hacimli altcoinlerden Binance Coin (BNB) 323 dolar, Cardano (ADA) 1,30 dolar, XRP 71 cent, Dogecoin (DOGE) 19 cent civarında seyrediyor.

Satışların yoğunlaştığı altında kritik seviyeler

Dolarda enflasyon sonrası düşüş sürüyor

Kripto para fonlarından çıkış sürüyor

Bitcoin geleceğin yatırım aracı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)