E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalar 2022’ye rekorla başlayabilir---

Küresel borsalar 2022’ye rekorla başlayabilir

Küresel borsalar 2022’ye rekorla başlayabilir
22 Aralık 2021 - 11:13 borsagundem.com

Omikron varyantı ve FED endişeleriyle üst üste kayıplar veren küresel hisse senetlerinde Salı günü görülen toparlanma umut ışığı oldu. Baş stratejist John Stoltzfus bu yükselişin bir rallinin başlangıcı olabileceğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün hızla yayılan yeni varyantı Omikron’un neden olduğu risklere rağmen küresel borsalar 2021 yılını rekor seviyede kapatabilir. Varlık yönetimi şirketi Oppenheimer Asset Management’ın Baş Yatırım Stratejisti John Stoltzfus CNBC’deki röportajında, ABD borsalarında Salı günü görülen toparlanmanın reel temellere dayandığını belirtiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları üç gün üst üste verilen kayıpların ardından geçtiğimiz gün güçlü bir yükseliş yakalamıştı. S&P 500 Endeksi %1,8 oranında yükselerek 4.649,23 puanda kapanmıştı. Endeks bu puanla 22 Kasım’da ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin %2 aşağısında bulunuyor. Bununla birlikte endeks ay başından bu yana %1,6 oranında yükseldi ve yıl başından bu yana %23 oranında getiri sağladı.

Stolzfus endeksin Salı günkü performansına ilişkin, “Biz buna inanıyoruz. Bize göre yatırımcılar da inanmalı. Geçtiğimiz birkaç günde görülen satışlar aşırı bir biçimde gerçekleşti” dedi.

Baş stratejiste göre bu ay borsalarda Omikron varyantının çevresinde yayılan negatif haberler ve ABD Merkez Bankası’nın sıkılaştırma planları yatırımcıların piyasaların dışına çekilmesine neden oldu.

Stolzfus konuyla ilgili açıklamasında, “Umuyoruz ki gelecek yıl Kovid-19 ve huzursuz edici varyantları geride kalacak. Aynı zamanda ABD Merkez Bankası’nın piyasa desteklerini azaltma sürecini başarılı bir şekilde yönetmesini bekliyoruz. Temel veriler ileriki süreçte daha iyiye gidiyor. Hisse senetleri de buna cevap veriyor” dedi.

Borsa uzmanının 2022 yılına ilişkin beklentileri S&P 500’ün 5.330 puana ulaşarak şu anki seviyesinden %15 yükseleceği yönünde.

Stoltzfus önümüzdeki süreçte bilançoların gelişeceğini öngörüyor. Baş stratejist bu süreçten en fazla fayda sağlayacak sektörlerin bilgi teknolojileri, tüketici tercihleri, finans ve sanayi alanında olacağını söyledi.

İşletmeler döngüsünde ve tüketiciler tarafında gelişme öngören Stoltzfus, “Bunu döngüsel ekonomiyle ilgili sektörlerde olduğu kadar teknolojide de göreceksiniz” dedi.

Salı günü, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi güçlü bir geri dönüş performansı sergiledi. Endeks %2,4 sıçarak 15.341,09 seviyesinden kapandı. Ancak Nasdaq’ın aylık performansı hala %1,3’lük düşüşü gösteriyor.

Wall Street geri dönüş rallisi için yeterince karamsar değil

 

Omikron endişeleri petrol fiyatlarını baskılıyor

 

Wall Street enflasyon endişelerini fazla mı abartıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hop23 Aralık 2021 07:37

    Nasil oluyorda ben faize karsiyim diyen reiz yastik altindaki altini ....kara gun akcesini faize dayali bir sisteme yatirmamiz icin tesvik eder..... Iyuce emin oldum ahir zaman muslimalı bu

  • AHMET ÖZBİR22 Aralık 2021 11:32

    KÜRESEL aktörler önümüzdeki yıl TÜRK'ÜN BORSASI'nın ÇILGINCA uçuşunu, DÖVİZİN ÇÖKÜŞÜNÜ dile getirmeye başlayacaklar. Kelepir hisselerimizi YABANCI değil TÜRK evlatları KAPMALI, CUKKALARA KAVUŞMALI...

  • Mucise Reis ;)22 Aralık 2021 11:49

    Bulgaristan sınırına gel, ülke nasıl kelepir kalmış gör... Bırak öyle faizli para kazanan çalışan asgari ücretlinin  emekçinin halinden anlamaz :D Döviz çöktükçe afrikalısı, avrupalısı, ortaasyanın garibanı, ıraklısı cebine 500 usd koyan her milletten insanı geliyor :D bırak tıraşı