E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKüresel altın madeni üretiminde azalma bekleniyor---

Küresel altın madeni üretiminde azalma bekleniyor

Küresel altın madeni üretiminde azalma bekleniyor
05 Nisan 2023 - 07:55 borsagundem.com

Avustralya Sanayi, Bilim, Enerji ve Kaynaklar Bakanlığı son raporunda "Küresel maden üretimindeki %1,2'lik artışın etkisiyle küresel altın arzı, 2022'de yıllık %1,5 artışla 4.755 tona yükseldi." denildi.

Avustralya Sanayi, Bilim, Enerji ve Kaynaklar Bakanlığı (DISER), 2022'de altın geri dönüşüm faaliyetinin yıllık bazda marjinal olarak daha yüksek olduğunu, yılın ilk yarısının yüksek fiyatların etkisiyle zayıflayan ikinci yarıyı dengelediğini belirtti.

Rapora göre, dünya altın madeni üretiminin artmasıyla küresel altın arzının yılda %0,5 artarak 2024 yılına kadar 4.800 tona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Raporun yazarları, "Dünya altın madeni üretiminin, Kanada, Avustralya ve Güney Amerika'daki artışların öncülüğünde, 2024 yılına kadar yılda ortalama %1,8 artarak 3.750 tona çıkacağı tahmin ediliyor" ifadelerine yer verdi.

DISER, yılda 11 tonluk Cote projesi ve yılda 10 tonluk Blackwater projesinin önümüzdeki iki yıl içinde faaliyete geçmesiyle birlikte, özellikle Kanada'da altın üretimi artışlarının büyük olacağını kaydetti.

Ancak DISER, Çin'de devam eden çevresel düzenlemelerin ve endüstri konsolidasyonunun orta vadede üretimin düşeceğini kaydetti.

Maden üretimindeki artışları kısmen dengeleyen altın geri dönüşüm faaliyetinin, daha düşük tahmin edilen altın fiyatları nedeniyle 2024 yılına kadar yılda ortalama %3,9 oranında azalması bekleniyor.

2025'ten itibaren, dünya altın arzının 4.800 tonun biraz altında nispeten istikrarlı olacağı tahmin ediliyor. Küresel maden üretiminin 2025'te 3.750 tonun üzerindeki bir zirveden 2028'e kadar 3.700 tonun biraz üzerine çıkması bekleniyor.

Daha da önemlisi, artan altın fiyatlarının, maden üretimindeki kademeli düşüşü dengeleyerek artan geri dönüşüm faaliyetini yönlendirmesi bekleniyor.

Altının ons fiyatı 2 bin doları aştı

 

Türkiye'nin altın rezervinin değeri 857,3 milyar liraya ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)