E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKüba'da 62 yıllık Castro dönemi sona erdi---

Küba'da 62 yıllık Castro dönemi sona erdi

Küba'da 62 yıllık Castro dönemi sona erdi
17 Nisan 2021 - 05:33 borsagundem.com

1959'da devrimle Küba'nın başına geçen Fidel Castro'nun 2008'de istifasının ardından kardeşi Raul devlet başkanı olmuştu. 2018'de devlet başkanlığını bırakan Raul Castro, Komünist Partisi Genel Sekreterliği'nden de bugün istifa etti

Eski Küba Devlet Başkanı Fidel Castro'nun kardeşi Raul Castro Küba Komünist Partisi Genel Sekreterliği görevinden istifa etti.

Fidel Castro'nun Kasım 2016'daki ölümünün ardından bu göreve getirilen 89 yaşındaki Raul Castro, Komünist Partisi'nin 8. kongresinde görevi Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel’e devretmesi öngörülüyor.

Böylece Küba Devrimi'nin ilanından sonra Fidel Castro ile başlayan ve 62 yıl süren ortak liderlik, Castro'nun istifasıyla son bulmuş oldu.

Diaz-Canel'in, Komünist Partisi'nin üçüncü sekreteri olarak ve aynı şekilde devlet başkanlığı görevini sürdürmesi bekleniyor.

Castro, "yeni kuşak" liderlere yol açmak için görevi bırakmak istediğini daha önce dile getirmişti.

Fidel Castro'nun 2008'de istifa etmesinin ardından Devlet Başkanı olan Castro, 19 Nisan 2018'de görevi Diaz-Canel'e devretmişti.

ABD, Raul Castro'yu yaptırım listesine ekledi

 

Fidel Castro'nun külleri törenle defnedildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu17 Nisan 2021 17:51

    evet küba halkı aç ve fakir ama mutlu oysa biz zenginlik içinde bir elimiz yağda bir elimiz balda  ,her sene yurtdışı gezmeler ,son model arabalar  gezmek tozmak,en lezzetli ve doyurucu gıdalarla beslenmek  bunlar türk halkını mutlu etmiyor.önemli olan para deil,mutluluktur

  • Memet17 Nisan 2021 09:20

    Sömürgeci sistem kimi mutlu etmiş.Sermayeyi elinde bulunduran azıklık mutlu mu o da değil

  • Kuba Masalı17 Nisan 2021 07:14

    Tamam show bitti Küba da halk gariban aç susuz gidince gordük bu rejim kimi mutlu etmis ki

  • Realist17 Nisan 2021 09:48

    Adamlar belki fakir ancak halkı hiç de mutsuz değil, bizim gibi mutluluğu parada arayanlar, ülkeyi soyup soğana çevirenler yedikçe doymayan, kazandıkça daha çok kazanmak isteyen, bu uğurda ülkeyi beton mezarlığına dönüştüren gözlerini para hırsı bürümüş rant düşkünlerinin bulunduğu ülkeler çok mu mutlu? Herkesin eşit şartlarla yaşadığı bir yerde kimse mutsuz değilidir, ancak insanlar arasındaki gelir değılımı makası arttıkça mutlu azınlıklar ve mutsuz çoğunluklara neden olur, gelir dağılımının eşit olmadığı ülkelerde adalet dağılımı da eşit olmaz, bu gibi yerlerde adalet her daim zenginden yana çalışır, adaletin olmadığı bir yerde demokrasi de olmaz, elbette küba ekstrem bir örnek, yani bizim de ülke olarak malesef övünülecek bir durumumuz yok, hele ki sırasını beklemeye tahammül edemeyerek, doktorunu ters kelepçeyle göz altına alan bir ülke de, çocuklarının arkadaşlarını 50 şer bin tl maaşla devletin kurumlarına atamdığı bir ülke de.. saymakla bitmez ki...