E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC, petrolde kısıntının uzatılması konusunda uzlaştı---

OPEC, petrolde kısıntının uzatılması konusunda uzlaştı

OPEC, petrolde kısıntının uzatılması konusunda uzlaştı
30 Kasım 2017 - 15:08 borsagundem.com

OPEC'in Viyana'daki 173. Olağan Toplantısında petrol üretiminin azaltılması kararının 9 ay daha uzatılması konusunda uzlaşmaya varıldığı bildirildi.

OPEC'in Viyana'da düzenlenen 173. Olağan Toplantısında, petrol fiyatlarının artmasını sağlayabilmek amacıyla alınan üretim kısıntısı kararının uzatılmasını konusunda uzlaşıya varıldığı bildirildi.

Bir delege, "OPEC petrol arz kısıntısını 2018 sonuna kadar uzatma konusunda uzlaştı" dedi.

OPEC Genel Merkezi'ndeki toplantıya, OPEC üyesi 14 ülkenin petrol bakanları katıldı.

Suudi Arabistan: Kararın uzatılması iyi olacak

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Halid el Falih, toplantı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dünya piyasasındaki mevcut durumu göz önünde bulundurarak petrol üretim kısıntısı kararının uzatılmasını talep edeceklerini anlattı.

El Falih, petrol piyasalarının şu anki durumdan memnun olduklarını belirterek, "Söz konusu kararın 9 ay daha uzatılması iyi olacak" ifadesini kullandı. Petrol üretiminin azaltılmasının doğru bir karar olduğunu vurgulayan El Falih, OPEC üyesi ve üye olmayan ülkelerin iş birliği ile önemli bir başarı elde edildiğini kaydetti.

İran: 9 değil 6 ay için uzatılsın

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene de petrol üretimi kısıntısı kararını değerlendirirken, "2018 Mart'a kadar uygulamanın uzatılması kararı almıştık. Biz petrol üretim kısıntısının uzatılmasına karşı değiliz, ancak 9 ay yerine 6 ay uzatılmasının daha iyi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

BAE: Hedefimiz fiyat istikrarı

Birleşik Arap Emirliği Enerji Bakanı Suhail Mohamed el Mazrouei ise petrol piyasasında istikrarın önemine değindi. El Mazrouei, "Bizim hedefimiz fiyatların artırılması değil, hedefimiz petrol piyasalarında istikrarın sağlanması ve yatırım olanaklarının artırılması" dedi.

Toplantıya Mısır ve Türkmenistan petrol bakanları da misafir olarak katıldı.

OPEC'in 2016'nın Mayıs ayında gerçekleştirdiği olağan toplantıda, yıllık petrol üretim seviyesinin günlük 1,2 milyon varil, Rusya'nın da aralarında bulunduğu OPEC üyesi olmayan ülkelerin de üretimlerini 600 bin varil düşürmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)