E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto yasa tasarısı parlamentoda---

Kripto yasa tasarısı parlamentoda

Kripto yasa tasarısı parlamentoda
22 Şubat 2022 - 08:25 borsagundem.com

Rusya Hükümeti kripto yasa tasarısını parlamentoya sundu

Rusya Maliye Bakanlığı, ülkedeki kripto para birimlerini düzenleme planını ileriye taşıyor ve parlamentoya bir yasa tasarısı sundu. Yasa tasarısı 18 Şubat'ta sunuldu. Tasarının temel kolluk kuvvetleri de dahil çeşitli hükümet organları tarafından önceden onaylanmış yol haritasına dayandığı bildirildi.

Duyuru, düzenlemeye karşı çıkan ve kripto para ticareti ve madenciliğin yasaklanmasını isteyen Rusya Merkez Bankası ile politika bölünmesine dikkat çekiyor.

Merkez bankası dijital para birimi dijital rublenin pilot uygulamasını ileriye taşıyan merkez bankası, kripto ticaretini cezalandırmayı ve bireyler için 500.000 rubleye (6.360 dolar) kadar, şirketler için 1 milyon rubleye kadar para cezası vermeyi önerdi.

Maliye Bakanlığı yaptığı basın açıklamasında, Rusya Merkez Bankası'nın itirazlarının Maliye Bakanlığı'nın yaklaşımıyla çelişmediği takdirde bu yasa tasarısı üzerinde yapılacak sonraki çalışmalarda dikkate alınacağını bildirdi.

Düşüşler kripto dünyası için faydalı mı?

 

Kripto paralar için katı düzenlemeler yaklaşıyor

 

Kripto düşüşü kurumsal yatırımcılar için fırsat mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)