E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoronaya karşı 'inek dışkısı'---

Koronaya karşı 'inek dışkısı'

Koronaya karşı 'inek dışkısı'
11 Mayıs 2021 - 10:08 borsagundem.com

Korona virüsün vurduğu Hindistan'daki doktorlar, salgına karşı koruyacağı inancıyla inek dışkısı kullanımına karşı uyarıda bulundu. Doktorlar, bilimsel bir kanıt olmadığını ve diğer hayvansal hastalıkların bu şekilde yayılabileceğini açıkladı.

Hindistan'daki doktorlar, Kovid-19’u tedavi edeceği inancıyla inek dışkısı kullanmına karşı halkı uyardı. Uzmanlar, uygulamanın etkinliğine dair bilimsel bir kanıt olmadığını ve diğer hastalıkları yayma riski olduğunu belirtti.

UZMANLAR GERÇEK VAKA VE ÖLÜ SAYISININ 5 İLE 10 KAT DAHA FAZLA OLDUĞU KONUSUNDA UYARIYOR

Diğer taraftan, ülkedeki korona virüs salgını şimdiye kadar bildirilen 22,66 milyon vaka ve 246 bin 116 ölümle Hindistan'da yıkıma yol açtı. Ancak, uzmanlar gerçek sayıların beş ile 10 kat daha fazla olabileceğini belirtirken, vatandaşların ülke çapında hastane yatakları, oksijen veya ilaç bulmakta zorlandığını ve birçoğunun tedavi eksikliği nedeniyle ölmeye mahkum olduğunu söyledi.

NTV'deki habere göre; Hindistan'ın batısındaki Gujarat eyaletinde, bazı insanlar korona virüse karşı bağışıklıklarını artıracağı veya iyileşmelerine yardımcı olacağı umuduyla vücutlarını inek dışkısı ve idrarla örtmek için haftada bir kez sığınaklara gidiyorlar.

Hinduizm'de inek, yaşamın ve toprağın kutsal bir sembolü olarak görülüyor. Hindular, aynı zamanda iyileştirici ve antiseptik özelliklere sahip olduğunu düşündüklerinden evlerini temizlemek ve dua ritüelleri için de inek gübresinden yararlanıyor.

Diğer taraftan, inek dışkısının kendisinin geçen yıl Kovid-19’dan kurtulmasına yardımcı olduğunu öne süren bir ilaç firmasının müdür yardımcısı Gautam Manilal Borisa, "Görüyoruz, doktorlar bile buraya geliyor” dedi.

Borisa, o zamandan beri kendi Kovid-19 aşısını geliştiren Zydus Cadila'nın Hindistan’daki genel merkezinin hemen karşısında yer alan Hindu rahipleri tarafından işletilen bir okul olan Shree Swaminarayan Gurukul Vishwavidya Pratishthanam'da düzenli olarak kendisine inek dışkısı uyguluyor.

ARDINDAN SÜT VEYA AYRANLA YIKANIYORLAR

Katılımcılar vücutlarındaki dışkı ve idrar karışımının kurumasını beklerken, sığınakta inekleri kucaklıyor. Ardından inekleri onurlandırılıyorlar ve enerji seviyelerini artırmak için yoga yapıyorlar. Vücutlarda kuruyan dışkılar ise daha sonra süt ya da ayranla yıkanıyor.

Öte yandan, Hindistan'daki ve dünyanın dört bir yanındaki doktorlar ve bilim insanları, Kovid-19 için alternatif tedavilerin uygulanmaması konusunda defalarca uyarıda bulundu ve bunların yanlış bir güvenlik duygusuna yol açabileceğini, sağlık sorunlarını ise daha karmaşık hale getirebileceğini söyledi.

Hindistan Tıp Derneği'nin Ulusal başkanı Dr. JA Jayalal, "İnek dışkısı veya idrarının Kovid-19'a karşı bağışıklığı artırmak için işe yaradığına dair somut bilimsel kanıt yoktur, tamamen inanca dayanmaktadır. Bu uygulamanın yapılması ile ilgili sağlık riskleri de vardır: diğer hastalıklar hayvandan insanlara yayılabilir" dedi.

Gruplar halinde toplanan insanları içerdiği için uygulamanın virüsün yayılmasına katkıda bulunabileceğine dair endişeler de var. Ahmedabad'daki başka bir inek barınağından sorumlu Madhucharan Das, katılımcı sayısını sınırladıklarını söyledi.

Hindistan'da iki aslan koronaya yakalandı

 

Hindistan’da tıbbi malzeme sağlayamayan yetkililer cezalandırılacak!

 

Hindistan'da salgın kontrolden çıkıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim11 Mayıs 2021 14:39

    Cehalet ölçüsü eşittir gelişmişlik refah ölçüsü biz bunlar kadar değiliz ama başka cehalerden kurtulursak müreffeh oluruz. Cahillik Peygamber Efendimizin tek mücadesi idi.

  • Kış Dalgası11 Mayıs 2021 14:36

    İnak dışkısı yetmez. Kaz poku da lazım. Arkasından ataşınızın düşmesi için dişi merkep südüğü lıkır lıkır eyi gider. Hay! Allahım aklıma mukayet ol. Boğazına kadar poka batmış deyimi de gerçak oldu. Wah Vah Wah...

  • devrimci deniz11 Mayıs 2021 13:47

    inek gibi kutsal bir hayvanın dışkısı işe yaramıcakta insan dışkısı mı yarıcak.hintli yurttaşların bu ritüellerine saygı duymak gerekir.devletimizin bu uygulamayı yapmaması geç kalmış bir karardır.sağlık bakanlığımız bu konuda genelge ve tamim yayınlayıp uygulamayı teşvik etmesi yerinde olur.inek dersen var tezek dersen hayli hayli.neyimiz eksik peki.yazıklar olsun.

  • Ahmet 11 Mayıs 2021 12:57

    Burada da bazı Ileri zekalılar vardı ya yol şunun suyu içiyorum bana bulaşmıyor yok bu-nun suyu nu içiyorum faydalı diyenler vardı. Velhasıl cehalet kötü

  • Koptum 11 Mayıs 2021 13:57

    Bögüren mal mi. ....:-))

  • Nihat11 Mayıs 2021 13:15

    Belki de faydalıdır. Onu sen bilemezsin!  Buradaki ineklerle  kendini mukayese edersen daha  akla mantığa uygun yorum yapmış olursun!  İlaç endüstrisinin insanlığı ne hale getirdiğinin  farkında bile değilsin!  Elbette bazı gıdalar   virüs  temizleyicidir!  Koruyucu hekimlik diye bir şey var!  Düşünmeden anlamadan  araştırmadan  karşı çıkmak seni akıllı değil böğüren bir mal yapar.  

  • ersan11 Mayıs 2021 11:21

    hayvanın derısını tuzlayıp sarın barıde üzerınız gubre kokmasın

  • Nedim11 Mayıs 2021 11:20

    Yunus Suresi 100. ayet;  ''Allah izin vermeden kimse inanacak değildir; O aklını kullanmayanları murdar kılar.''  İşte bu  durum tam da Kuran mucizesidir!  Ancak bazı ahmaklar buradan Allah a imanı da kendi pis akılları ile kirletmeye çalışıyor.  Bilmiyor ki ahmak oğlu ahmaklar  Kuran ın pek çok ayeti  düşünmez misiniz ya da ne az düşünüyorsunuz diye başlar. 

  • AKIL11 Mayıs 2021 11:11

    insanı insan yapan düşüncesidir.burda düşünce varmı ?

  • KERİM11 Mayıs 2021 11:07

    VAY BE HİNDİSTAN B.KA BATMIŞ.

  • YORUMSUZ11 Mayıs 2021 10:58

    YORUMSUZ . SOZUN BITTGI YER

  • BENCE11 Mayıs 2021 10:50

    Yabancı ekonomi dergilerinde; 2030-2050 tahminlerinde Hindistan ve Endonozya 40 yıl önceki Çin gibi geleceğin süper gücü yazılıyoryor ama bu gelenek ve kast düzeninin geri bıraktığı alanlar yaygın ise sadece silikon vadileriyle veya kalkınmasız genişlemeyle süper güç olunmaz.Eğitim ve bilimin ölçek kazanması şart.

  • Alp11 Mayıs 2021 10:50

    Şu adamlardaki inek fantazisi nedir yahu! Akıl dışı bilim dışı beyin öldüren inançlar bunlar.

  • Berk11 Mayıs 2021 10:41

    Bu Hindistan ‘lılar düşünemiyorum (hayvandan bulaşan covid-19) inek dışkısının da tehlikeli olabileceğini..

  • Erol g11 Mayıs 2021 10:39

    İNANCA GÖRE TEMİZ SERİN SU TEDAVİ EDEBILIR

  • Nox11 Mayıs 2021 10:35

    Bir an önce dünyada aşı üretim lisansları her isteyene verilmeli dünyada aşı mecburi olmalı

  • Bika11 Mayıs 2021 10:32

    İnançlar insanları bilimden uzaklaştırıp, beyni olup aklı olmayan insanlara dönüştürüyor.

  • Bir yorum11 Mayıs 2021 16:26

    Pkk lılar inançsız bütün dinleri dogma kabul ederler!  Pkk kamplarında  darwinizme taparlar!  Yani tesadüfen oluşa!  Böylece vicdani kopuş başlar sizler gibi hayvan sürülerine katılır!  

  • bu dünyadan biri11 Mayıs 2021 13:14

    inançların hiç biri farklı değildir.. inanç ile akıl birbirine zıttır.

  • Bir yorum11 Mayıs 2021 11:02

    İnançsız olunca da senin gibi sığır oluyor.  

  • KOMEDİ11 Mayıs 2021 10:32

    HİNDİSTANDA KORONAYA  KARŞI İNEK DIŞKISI BANYOSU YAPIYORLARR....EKSİK YAPIYORLAR  YEMEDİNMİ KAR ETMEZ  :D  :D  :D