E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüse evde tedavi müjdesi---

Korona virüse evde tedavi müjdesi

Korona virüse evde tedavi müjdesi
09 Temmuz 2020 - 17:20 borsagundem.com

Ölümcül virüsün en önemli ilaç adaylarından remdesivir ilacını üreten Gilead ilacın solunum yoluyla alınabilen versiyonu için ilk testlere başladığını açıkladı. İlaç başarılı olursa evde tedavi mümkün olacak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs tedavisinde ABD ilaç firması Gilead Sciences’dan umut verici açıklamalar gelmeye devam ediyor. Şirket korona virüs ilacı olarak tanıttığı remdesivir’in solunum yoluyla alınan versiyonu için ilk klinik denemelere başladı. İlaç eğer başarılı olursa hastalar reçete edilecek ilaçla evlerinde tedavi edilebilecekler.

Forbes’in haberine göre, ABD Federal İlaç İdaresi Birimi’nin (FDA) henüz kabul ettiği bir kovid-19 tedavisi olmasa da remdesivir en fazla umut veren ilaç adaylarından biri. FDA mayıs ayında aldığı kararla acil durumlarda hastalara remdesivir verilmesini onaylamıştı.

Remdesivir şu an hastanelerde damar yolu üzerinden hastalara verilebiliyor. Fakat yeni ilaç denemeleri başarılı olursa ilaç nefes yoluyla direkt olarak akciğerlerde etki gösterebilecek.

İlaç hastalara çoğunlukla astım hastalarının sıvı ilaçları kullanabilmesi için üretilen nebul cihazı aracılığıyla verilecek.Eğer solunum yoluyla verilecek remdesivir başarılı olursa bu hastalığı hastanede yatması gerekmeyecek derecede geçirenlerin evlerinde tedavi olabilmesini sağlayacak.

Gilead'un Baş Tıp Görevlisi Merdad Parsey yaptığı açıklamada, "Mevcut bilimsel verilere dayanırsak, üst solunum yolu SarsCov-2 enfeksiyonunun hastalığın erken dönemlerinde en yaygın olduğu yerdir" dedi. Parsey, "Remdesivir'in nebulize edilmiş, solunan bir solüsyonla doğrudan enfeksiyonun birincil bölgesine verilmesi, hastaneye yatırılmayan hastalarda daha hedefli ve erişilebilir bir şekilde uygulanmasına olanak sağlayabilir" ifadelerine yer verdi.

Korona virüsün tedavisini amaçlayan birçok ilaç geliştirilse de şimdiye dek hiçbiri tam anlamıyla başarı sağlayamadı. Bazı araştırmalar Gilead’in ürettiği antivirial tedavi ilacı remdesivir’in hastaların tedavisini hızlandırdığını gösterse de daha fazla araştırma yapılması gerekiyor. Yapılan bir araştırma remdesivir’in 4 gün daha hızlı hastalığın atlatılmasını sağladığını gösteriyor. Araştırma ölüm oranının ilaçla %11,9’dan %7,1’e indiğini de belirtiyor.

Gilead remdesivir ilaçından pozitif sonuçlar aldı

 

Wall Street’te fırtına yaklaşıyor

 

V şeklinde geri dönüş bitti mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)