E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGilead remdesivir ilaçından pozitif sonuçlar aldı---

Gilead remdesivir ilaçından pozitif sonuçlar aldı

Gilead remdesivir ilaçından pozitif sonuçlar aldı
29 Nisan 2020 - 16:48 borsagundem.com

İlaç şirketi Gilead, korona virüs deneyinde pozitif veri elde edildiğini açıladı. Şirket hisseleri yüzde 9'dan fazla yükseldi

Gilead Sciences Inc., korona virüs tedavisine yönelik deneysel ilacının hastaların standart bakıma kıyasla daha hızlı toparlanmalarını sağladığını açıklayarak, dünyayı kasıp kavuran salgın için ilk etkin tedavinin bulunmuş olabileceği umudunu güçlendirdi.

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları tarafından yürütülen bir deney, remdesivirin Covid-19 hastalarının daha hızlı toparlanmasını sağlayıp sağlamadığını araştırıyor. Şirketin açıklamasında göre detayların daha sonra yayınlanması bekleniyor. 

Gilead hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 9'dan fazla yükseldi. Söz konusu haber akışı tüm ABD hisse piyasasını destekledi. Vadeliler, şirketin açıklaması sonrasında yükselişe geçti.

Remdesivir, koronavirüs hastalarının daha hızlı toparlanmasına ve kritik durumdakileri solunum yetmezliği ve can kaybına götürmesi riskini düşürmesi için tüm dünyada en fazla takip edilen potansiyel tedaviler arasında yer alıyor.

Virüsü dünyaya yayan Çin'in ilaç oyunu

TÜBİTAK Başkanı Mandal aşı ve ilaç için tarih verdi

New York borsası yükselişle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adil29 Nisan 2020 17:21

    algı yönetim işi ABD %4.8 küçüldüğünün açıklandığı gün piyasalar yıkılmasın diye yapılan açıklama ısıt ısıt basına ver haberi bu ilaç 50 senedir kullanılıyor çinde faydalı dedi bizde kullanıyoruz ağır hastalarda ya herro ya merro tarzı yan etkileri korkunç denen ileç yine umut diye çıktı piyasaya