E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaV şeklinde geri dönüş bitti mi?---

V şeklinde geri dönüş bitti mi?

V şeklinde geri dönüş bitti mi?
09 Temmuz 2020 - 16:22 borsagundem.com

Senenin ikinci yarısına ilişkin borsa tahminleri pek iç açıcı değil. Kanada Ticaret Bankası’nın baş yatırım sorumlusu borsaları yüksek volatiliteli düz bir seyrin beklediği konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji ve Çin hisse senetlerindeki ralli ABD’de artan korona virüs vakalarının oluşturduğu endişeyi geride bırakarak küresel borsaların yükselişinin ardındaki yakıt oldu. Wall Street’te perşembe günü seansı için en büyük endişeyse ABD’de günlük ölümlerin artması ve vaka sayılarının rekor seviyelerde yükselmesi haberleri. Bununla birlikte haftalık işsizlik verileri de ABD borsalarının gündemini oluşturuyor. Tüm bu nedenlerden Wall Street endekslerindeki kararsızlık vadeli endekslerdeki karışık seyirden izlenebiliyor.

Kanada Ticaret Bankası Baş Yatırım Sorumlusu David Donabedian Marketwatch’a yaptığı açıklamada şubat ayından itibaren S&P 500 endeksinde %34 düşüşü takip eden %41’lik yükselişle neredeyse mükemmel bir şekilde görülen V şeklinde hareketin sona ermiş olabileceğini söyledi. Donabedian borsaların önümüzdeki aylarda yüksek volatilite ve düz bir seyirle ilerleyebileceğini belirtti.

Baş yatırım sorumlusu “Hisse senetlerindeki %41’lik muazzam yükselişin ardından bu piyasanın takip edilmesi gerektiğine inanmıyorum. Bana kalırsa piyasada biriken likidite nedeniyle agresif bir şekilde satış yapılmaması gerektiğine de inanıyorum. Tüm konu ABD Merkez Bankası’yla (FED) savaşmamak fakat piyasaları takip etmemek noktasına geliyor” dedi.

Donebadian, risk ve kazancın daha fazla dengede olacağı farklı bir piyasa ortamına geçildiğini söylüyor. Borsaları besleyen bol miktarda FED desteği var fakat aynı zamanda hisse senetleri halen çok fazla belirsizliğin olduğu ortamda fazlasıyla iyimser sonuçları fiyatlandırdı.

Şirket kârlarının düşmesi hisse senetlerinin aşırı derecede değerlenmesi ve korona virüs haberlerinin bir iyi bir kötü olması borsalarda ayı piyasası tahmininde bulunmak oldukça kolay olsa da ekonomide büyük miktarlarda dolaşan likidite ve ABD hükümetinin mali destek planları akıllarda bulunması gereken önemli veriler olarak dikkat çekiyor.

Yatırımcılar piyasayı izlemeli

Donabedian, “Uzun vadeli yatırımcıların yaklaşımlarından birisi bir adım geri çekilip kısa vadeli alım-satımcı gibi değil bir yatırımcı gibi borsayı izlemek. Bu, piyasanın hangi kısımlarının zaman içinde portföyünüze daha fazla uygun olacağı konusunda bazı sonuçlar verecektir” dedi.

Yatırım uzmanı ilk yarının ardından teknoloji sektörünün bir kısmının, sağlık sektörünün ve diğer uygun sektörlerin kovid-19 kaosunu takip ederken üzün vadeli büyüme gösterdiğini diğer sektörlerinse görece daha kötü performans verdiğini sözlerine ekledi.

Kısa vadeli yatırıma odaklanan yatırımcılarınsa tıpkı mayısın sonu ve haziran ayının başında finans, enerji sektörü ve endüstri hisselerinde olduğu gibi düşük performans gösteren sektörlerin en azından geçici bir süre bir miktar toparlanmasının izlenmesi öneriliyor.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden daha iyi

 

Sigorta şirketi hisselerinde fırsat yatıyor

 

Borsaların kırılganlığı yatırımcıları korkutuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)