E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te fırtına yaklaşıyor---

Wall Street’te fırtına yaklaşıyor

Wall Street’te fırtına yaklaşıyor
09 Temmuz 2020 - 12:04 borsagundem.com

Korona virüs vakaları ABD’de her geçen gün artış gösterirken yatırım danışmanlığı şirketi Invesco’dan dikkat çekici bir uyarı geldi. ABD borsaları yeni ekonomik kilitlenmelere yaklaşıyor olabilir

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Invesco Wall Street hisse senetlerindeki yukarı yönlü isteğin azalmaya başladığı konusunda uyardı.

Invesco’nun Küresel Baş Stratejisti Kristina Hooper korona virüs vakalarındaki en son artışın ekonomileri tekrar kapanmaya zorlayabileceğini belirtiyor. Hooper CNBC’deki röportajında, “Şu ana kadar ABD vaka sayılarındaki artışa rağmen tekrar önemli bir kapanma uygulamasının gerçekleşmeyeceği beklentisiyle ödüllendiriliyordu. Fakat gerçek şu ki hastaneler dolduğunda ve yatak kapasitesi kalmadığında eyalet valileri kapanma önlemlerini tekrar uygulamak zorunda kalacaklar” ifadelerinde bulundu.

Hooper müşterilerine çeşitlendirmelerini özellikle Avrupa ve Asya’daki gelişmekte olan borsalara yatırım yapmayı değerlendirmeleri konusunda uyardı. Baş stratejist Çin’i de dahil ettiği yatırım önerilerinin sebebi olarak bu ülkelerin salgını daha başarılı yönetmesini gösteriyor.

Invesco küresel baş stratejisti müşterileriyle paylaştığı notta, “ABD virüsü kontrol edememe konusunda benzersiz” dedi. Hooper’a göre diğer bölgeleri ABD’den ayırın asıl konu da bu.
Hooper, “Değerlemeler oldukça cazip. Bu Avrupa hisseleri için doğru. Bu çin ve Asya’daki gelişmekte olan piyasalar için de geçerli. Ben döngüsel hisselere dikkatimi verirdim. Zira gördüğümüz verilere dayanarak ekonomik iyileşmenin ivme kazandığı görünüyor” ifadelerine yer verdi.

ABD hisseleri halen yukarıya doğru tırmanıyor. 23 Mart dip seviyesinden bu yana S&P 500 endeksi %45 oranında ve Dow Jones endeksi %43 oranında ralli yaptı.

Baş stratejist Wall Street’teki bu yükselişe ilişkin “ABD Merkez Bankası’nda (FED) oldukça kuvveli bir gücümüz var ve olağanüstü bir para politikası sağlayabiliyor. Bu hisselere yukarı yönlü bir eğilim sağladı ve halen de sağlamaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Muazzam hükümet desteklerinin sağladığı faydaya rağmen Hooper rallide kırılmaların oluştuğunu belirtiyor. Hooper, “Bazı soru işaretlerinin ve kaygıların olduğuna inanıyorum. Bunun yükselen altın fiyatlarında kendini gösterdiğini gördük. Ayrıca genellikle bu kadar etkilenmeyen teknoloji alanındaki hisselerdeki uzun soluklu büyümede kendini gösterdiğini de görüyoruz” sözlerinde yer verdi.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi mart ayı diplerinden bu yana %58 büyüyerek yeni rekor seviyelerine ulaştı. Hooper bu yükselişin döngüsel olmadığını belirterek artan vaka sayısının oluşturacağı fırtınayı atlatabileceğinin altını çizdi.

Borsalar ekonomiyi yansıtmıyor

 

Borsada bu fırsat hayatta bir kez çıkar

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Borsa İstanbul'da sıfır atma testleri yarın başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)