E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKorona virüs aşısı piyasalara ilaç olmayabilir---

Korona virüs aşısı piyasalara ilaç olmayabilir

Korona virüs aşısı piyasalara ilaç olmayabilir
06 Ağustos 2020 - 13:51 borsagundem.com

Goldman Sachs stratejistleri korona virüs aşısının onaylanmasının piyasaları altüst edebileceğini belirtti

Goldman Sachs Group Inc.'e göre yatırımcıların, başarılı bir korona virüs aşısının tahvil satışını ve teknoloji hisselerinden çıkılarak döngüsel hisse senetlerine girişi tetikleyerek piyasaları sarsması riskini değerlendirmesi gerekiyor.

Aralarında Kamakshya Trivedi'nin de bulunduğu Goldman stratejistlerinin notunda, "Kasım sonuna kadar bir aşının onaylanması ihtimali hisse senedi piyasaları tarafından düşük fiyatlanıyor. Gelecek birkaç ayda ABD seçiminin sonuçları ve virüsün gelişimi de büyük bir ihtimalle piyasaya yön veren unsurlardan olacak." dendi.

Notta, onaylanacak bir aşının piyasanın hem döngüsellik hem de sonsuza kadar sürecek negatif faiz varsayımlarını zorlayabileceği belirtildi. Böyle bir senaryonun daha dik getiri eğrilerini destekleyebileceği vurgulandı.

Yatırımcıların böyle bir değişime yönelik agresif bir şekilde pozisyonlanmaları için çok erken olabileceğinin altı çizilen notta, söz konusu senaryoya yönelik opsiyon işlemleri tavsiye edildi.

Wall Street’teki rallinin sebebi bilgisiz yatırımcılar

Borsa İstanbul'da oynaklık sürüyor

Kâr ve satışları yıllık, çeyrek ve dönemsel olarak büyüyen şirketler

Dolar ve euro tarihi zirvesinde

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR06 Ağustos 2020 16:38

    aşı ve ilaç fiyatların içinde hemde kat ve kat.asıl önemli olan ekonominin çarklarının her ülkede kurallarına göre hareket etmesi yoksa sıkıntılar aynen devam eder.