E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonut fiyatlarında şişme var mı?---

Konut fiyatlarında şişme var mı?

Konut fiyatlarında şişme var mı?
22 Mayıs 2016 - 07:41 borsagundem.com

Özak Grubu Başkanı Ahmet Akbalık Türkiye'de konut fiyatlarında şişme olduğu iddialarına açıklama yaptı...

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yayımlanan raporda Türkiye’deki konut fiyatları artışının ‘sürdürülebilir olmadığı’ belirtildi. Moody’s’in raporuna bir cevap da Özak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’dan geldi.

Habertürk'ün haberine göre, Türkiye İstastik Kurumu’nun (TÜİK) Türkiye’deki fiyat artışıyla ilgili değerlendirme yaparken paranın maliyetiyle, gayrimenkulün bugünkü değerini kendi içinde ayrıştırmadığını belirten Ahmet Akbalık, paranın maliyetiyle gayrimenkulün değeri birlikte değerlendirildiği için, fiyatlarda bir şişme var gibi gözüktüğünü ifade etti.

Gayrimenkul alan yatırımcıların, bankadan kredi çektikleri zaman, müteahhitlere konutun bedelini ödediklerini, paranın maliyeti olan faiz miktarını ise bankaya ödediklerini belirten Akbalık, “Örneğin 1 milyon TL’lik bir konut için, 1 milyon TL kredi çeken biri, 200 bin TL’lik faizini bankaya ödüyordu. Konut değeri, gerçek değeri olan 1 milyon TL olarak gözüküyordu.

VADE FARKI VAR

Artık firmalar, kredi işini kendi içlerinde yaptıkları için, vadeli satışlarındaki faizi, paranın maliyetini gayrimenkulun değeri üzerine ekliyorlar. Böylelikle 1 milyon TL olan konut fiyatı, tapuda 1 milyon 200 bin olarak gözüküyor” dedi.

‘ŞİŞME DEĞİL AKSİNE FIRSAT VAR, ŞİMDİ ALMA ZAMANI ’

Moody’s’in Türkiye’deki konut fiyatları artışının sürdürülebilir olmadığına dair yayımladığı rapora katılmadığını belirten Ahmet Akbalık, “Fiyatlarda bir değişme yok. Aksine döviz ve TL cinsinden baktığımız zaman fiyatlarımız düştü. Moody’s’in raporuna katılmıyorum. Şu anda İstanbul’da bana göre bir fırsat var. Konjonktürel problemlerden ötürü konut fiyatları düşük. İlerde bu problemler ortadan kalktığı zaman konut fiyatları yükselecek, şu an gayrimenkul alma zamanı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat23 Mayıs 2016 02:34

    arkadaşlar firmalar açıklamalarında kendi finansmanımızı sağlıyoruz diyor nasılmı?satıl sözleşmesi yaptığınız daireden sizin haberiniz olmadan bankaya ipotek verip kredi alıyırlar(buna ben sahtekarlık diyorum) dikkat edin yanmayın noterde sözleşme yapın tapuya şerh edin.

  • gelir?22 Mayıs 2016 21:32

    600.000 tl ye bir konutu kim alacak. maaşı 3.000 TL olan öğretmen mi, polis mi?, sker mi?.. 1300 TL ile 4.000 TL arası geliri olan ücretli kesim mi.. mühendisin, işletme mezununun maaşı ne biliyormusunuz?.. 600.000 TL peşin parası yoksa bankadan kredi alırsa, maaşı faizine yeter mi?.. Peki bu konutları kim alıyor arkadaş.. toz otobozz işi yapanlar mı alıyor?.. balon şişti şiştiii ve hala patlamadı..

  • Kaya Akyürek22 Mayıs 2016 10:51

    Konut fiyatlarında şişme yok.. bir tane İstanbul var.. ,Sorun Gelir adaletsizliğinde...

  • murat22 Mayıs 2016 10:34

    istanbuldan satacağınız bir daireyle,amerikadan,yunanistandan,ispanydan bir daire alabilirsiniz,ayrıca kira çarpanlarıda aşırı düşük,milli gelirleride bizden bir kaç kat faazla,önemli olan bu balon hızı,patladığında sertmi olacak yavaşmı.

  • eric22 Mayıs 2016 08:57

    evet cok haklisiniz konut fiyatlarinda herhangi bir sisme yok..yersen!!!

  • Konut22 Mayıs 2016 08:00

    Milyon dolar üzeri tüm konutlar balonn