E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKongre'yi iknada zorlandık---

Kongre'yi iknada zorlandık

Kongre'yi iknada zorlandık
17 Ocak 2014 - 04:34 borsagundem.com

Görev süresi ay sonunda dolacak olan Fed Başkanı Bernanke, kriz sırasında ABD Kongresi'ni harcamaları artırmaya iknada zorlandıklarını söyledi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, 2008 krizinin ve ardından gelen resesyonun aşılmasında hızlı karar almanın, kurumlar arasındaki koordinasyonun ve 1930'lu yıllarda gerçekleşen "Büyük Bunalım"dan alınan derslerin etkili olduğunu söyledi.

Görev süresi ocak ayı sonunda dolacak Fed Başkanı Ben Bernanke, Washington’daki düşünce kuruluşu Brookings Institute’da 2008 finansal krizi ve onu takip eden "Büyük Resesyon"la ilgili soruları cevapladı. Krizden sonraki dönemi son derece gergin olarak hatırladığını ifade eden Bernanke, bu süreci başta Fed ve ABD Hazinesi olmak üzere kurumlar arasında etkin işbirliği yaparak ve atılması gereken adımları zamanında atarak aştıklarını belirtti.

KONGRE'Yİ İKNADA ZORLANDIK

Krizle mücadelede hükümet harcamalarının artırılmasının gerekli ve etkin bir yol olduğunu kaydeden Bernanke, ancak ABD Kongresi'ni harcamaları artırmaya ikna etmenin kolay olmadığına dikkati çekti. Ekonomiye yerinde müdahalenin kriz dönemlerindeki önemine de işaret eden Bernanke, attıkları her adımda ortalama Amerikalının çıkarlarını düşündüklerini söyledi.

KRİZİN OLUMLU YANI DA VAR

Krizin bir olumlu tarafının, yüksek maliyetle de olsa finansal sistemi köklü reforma sokması olduğunu anlatan Bernanke, ekonominin eninde sonunda potansiyel büyüme düzeyine döneceğini, bu yüzden kalıcı hasar beklemediğini sözlerine ekledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)