E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKömür fiyatları baskılanabilir---

Kömür fiyatları baskılanabilir

Kömür fiyatları baskılanabilir
12 Eylül 2022 - 14:44 borsagundem.com

Avrupa kömür fiyatları bu hafta artan arzla baskılanabilir.

Devam eden doğal gaz arzı endişeleri ve kış talebi belirsizliği destek sağlayabilecek olsa da yeterli arz ve kısa vadeli talepte düşük seviyelerin olması nedeniyle Avrupa kömür fiyatlarının bu hafta baskı altında kalması bekleniyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Ekim vadeli kontrat önceki hafta cuma günü kapanışını 320,00 dolar/ton ile gerçekleştirmişti. Kontrat bugün henüz bir işlem görmedi.

API 2 Q4 kontratı bugün en son 0,75 dolar artış ile 318,00 dolar/ton seviyesinden satış yaptı. Kontrat önceki hafta cuma günü ise 315,00 dolar/ton ile neredeyse bir ayın en düşük seviyesine ulaşmıştı.

Bir analist, “Şu anda Avrupalı ​​alıcılar iyi stoklanmış durumda ve çok az spot satış fırsatı var” bilgisini paylaşıyor.

Analist, “Ancak Ren Nehri seviyeleri yükseldikçe, elektrik için daha fazla kömür yanmaya başlayacak ve yakında gelecek yılın tedarikleri için piyasada talep de olacak” ifadelerini kullanıyor.

Kuru yük veri sağlayıcısı DBX tarafından yapılan ön tahminlere göre, Kuzeybatı Avrupa'nın eylül ayında deniz yoluyla tüm menşelerden 4,9 milyon ton termal kömür ithal edeceği öngörülüyor.

Emtia piyasasında ibre yukarı çevrildi

 

Altın fiyatları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)